La Campanya Solidària de Nadal 2014-2015 de la Targeta Comerç Girona i Hostaleria va posar punt i final ahir amb l'entrega dels 4.500 euros recollits a les tres entitats escollides aquest any.

El director d'Àrea de Negoci de La Caixa a Girona, Josep Maria González; el president de l'associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, i el president de l'associació Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, van ser presents a l'acte de donació. Aquesta acció solidària consistia a destinar un euro a un projecte solidari per cada compra realitzada durant la campanya comercial del Nadal a qualsevol establiment associat a Girona Centre Eix Comercial i a l'associació Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona.

Les entitats receptores d'aquesta aportació han estat l'Associació Fundació SER.GI, organització que dóna suport a persones i famílies en risc d'exclusió social que han perdut el seu habitatge o no poden arribar a pagar un lloguer a preus de mercat; la Llar Oxalis, entitat dedicada a l'atenció de persones amb grans discapacitats físiques que no poden romandre en el domicili familiar per diferents causes; i la Jove Cambra Internacional de Girona (JCI), per donar suport al projecte "Els Reis et vénen a veure", en què varen participar un total de 71 voluntaris fent de patges reials, i van visitar 36 llars.

La Fundació SER.GI destinarà els diners al projecte de Masoveria Urbana, que consisteix en l'abaratiment del cost del lloguer per part d'alguns propietaris a canvi de millores en l'habitatge que portarien a terme els llogaters, amb la supervisió de la Fundació. Per la seva banda, la Llar Oxalis, farà servir la recaptació per a la millora dels recursos que gestiona amb l'objectiu de potenciar el benestar físic i psíquic de les persones que atén. I la JCI Girona utilitzarà els fons per als projectes socials que promou.