L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar a l'inici del ple municipal d'ahir que "l'empresa mixta d'aigües ha complert sempre i compleix sempre amb totes les seves obligacions amb el model actual i amb l'anterior". D'aquesta manera, el batlle sortia al pas de les informacions que apunten que hauria evitat pagar 30 milions d'euros a l'Ajuntament. L'alcalde va assegurar que l'empresa "no ha buscat la manera d'eludir les seves obligacions".

Puigdemont va afirmar que l'equip de govern "no hauria permès aquesta situació" i que els informes dels serveis econòmics certifiquen que "no hi ha hagut deixadesa de l'Ajuntament en exigir" a l'empresa que pagui sempre el que li correspon i que "no hi ha hagut deixadesa de la companyia en el compliment de les seves obligacions.

El batlle però, també va tenir per objectiu estirar les orelles a la persona, probablement un regidor, que presumptament hauria filtrat que l'empresa no hauria pagat 30 milions d'euros després d'alguna de les reunions de la comissió de control i seguiment sobre l'empresa d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià.

"És imprescindible que la funció de control i seguiment es faci amb el màxim rigor i responsabilitat, que no són compatibles amb la lleugeresa", va insistir. En aquest sentit, va indicar que "hem de procurar que el que traslladem -a la gent- parteixi de la veritat i del rigor". Una manera de dir que algú va faltar a la veritat en esbombar informació tractada en la comissió.

Finalment, la màxima autoritoritat va admetre que els models de gestió del servei certament són opinables i que, per això s'estan fent auditories. Va recordar que se'n fan més que abans i que això aporta més dades. També va deixar clar que "l'honorabilitat als que tenen la responsabilitat del servei no està en dubte" i va referir-se, en aquest aspecte, al gerent de la companyia i al darrer treballador contractat.

I va defensar l'empresa: "La qualitat del servei, la qualitat de l'aigua i de la xarxa de distribució amb la responsabilitat social (amb aquelles persones amb dificultats de pagament) i amb el preu que es paga per tenir aigua (va apuntar que la tarifa és la més baixa de les dotze principals ciutats de Catalunya) està absolutament garantit".

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va aprofitar per reclamar la màxima "transparència" en aquest assumpte i va demanar que les actes de les comissions es facin públiques. També va posa èmfasi en la necessitat que no s'aturin les comissions.