El ple de Salt va nomenar ahir Josep Puntí i Fàbregas (més conegut pel seu nom artístic, Adrià Puntí) fill predilecte de la vila per "la seva llarga trajectòria professional en el camp de la interpretació i composició musical i per haver portat el nom de la vila de Salt arreu del país". La distinció se li lliurarà el dia 19 de febrer a les set de la tarda, en un acte públic que se celebrarà al Canal. La proposta va rebre el suport unànime de tots els partits.

L'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), va destacar que Adrià Puntí "mai ha renunciat al nom de Salt, i a més sempre l'ha portat arreu del país". Per la seva banda, el regidor d'Independents per Salt (IpS), Ferran Burch, va subratllar la importància de la distinció "perquè va més enllà del que són habitualment aquest tipus d'homenatges, ja que normalment se solen fer a persones més grans i amb unes característiques més convencionals". Per a Burch, es tracta d'un reconeixement molt necessari després que la música de Puntí hagi estat aplaudida arreu i sobretot pels seus companys de professió, que han alabat "la seva grandesa i capacitat de dur a terme les seves creacions". El portaveu d'IpS va qualificar-lo d'"artista global" i va donar les gràcies al responsable de la seva campanya de suport, Alfons Mateu.

Des de PSC, Mingo Álvarez també es va mostrar totalment d'acord amb la proclamació de Puntí com a fill predilecte: "Ens ha de satisfer que siguem capaços de distingir una persona que ha dut el nom del municipi arreu del territori i que se'l pugui reconèixer de forma unànime i sense personalismes", va indicar. A més, també va agrair la tasca de Mateu.

Reconeixement públic

Un cop aprovat el nomenament al ple, se li farà un reconeixement públic el dia 19. En aquest acte, Puntí rebrà una placa on s'inscriurà la següent llegenda: "L'Ajuntament de Salt al senyor Josep Puntí i Fàbregas, Fill Predilecte de la Vila de Salt en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional en el camp de la interpretació i composició musical i per haver portat el nom de la vila de Salt arreu del país".

Josep Puntí es va donar a conèixer a través del grup Umpah-Pah, del qual era el principal talent creador i compositor. Després d'haver publicat tres discos en català i dos en castellà, el grup es va dissoldre i Puntí va començar una carrera en solitari a partir del 1997 amb el disc Pepalallarga i...

Posteriorment, el 1998, va enregistrar L'hora del pati, mentre que el 2002 va editar el disc Maria, pel qual va ser guardonat el 2003 amb el premi de la revista Enderrock al millor disc de pop-rock, el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. Puntí ha col·laborat amb artistes com Maria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 presentà l'espectacle Josep Puntí canta a l'Adrià Puntí, mentre que el 2013 va publicar Incompletament.