L’Ajuntament de Girona va pagar les nits d’hotel a uns noranta treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que van retransmetre la cavalcada de Reis. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, així ho va admetre en el torn obert de paraula del ple d’aquest dilluns a preguntes del grup municipal del PP. La portaveu popular, Concepció Veray, va posar sobre la taula que el consistori gironí s’havia gastat 3.086 euros (3.395 amb IVA inclòs) per pagar l’allotjament a aquests treballadors.

Veray, que no va qu?estionar que TV3 fes la cavalcada de Girona en directe, es va mostrar «convençuda » que els treballadors de la Corporació «cobren dietes quan es desplacen per treballar» i va insistir que l’Ajuntament no se n’havia de fer càrrec. La representant del PP va trobar «exagerada» la quantitat i va preguntar quants empleats havien viatjat a Girona per cobrir l’esdeveniment. L’alcalde va explicar que la Corporació havia desplaçat prop de noranta persones que «s’havien estat més d’un i més de dos dies a la ciutat» per treballar per tenir-ho tot a punt la tarda del 5 de gener.

«L’oferta més barata»

El batlle gironí va assegurar a més que s’havien allotjat a l’hotel que havia fet «l’oferta més barata» . A més, va indicar que aconseguir que TV3 retransmetés la cavalcada incloïa una sèrie de «servituds tècniques» a les quals l’Ajuntament va haver de fer front, com ara l’estada d’aquests empleats. Puigdemont va citar, per exemple, reserves de places d’aparcament i alguns canvis en la mobilitat.

Després que el PP insistís que el conveni amb la Corporació hauria d’haver especificat que era aquest organisme el que s’havia de fer càrrec de l’allotjament dels seus treballadors, Puigdemont va replicar que va ser «un extra per una cosa extraordinària amb un desplegament de mitjans notable. Fer televisió és car, però vam buscar l’oferta més barata».

El desplegament de TV3 va permetre veure en directe, a totes les llars catalanes, el recorregut de la cavalcada de Reis a partir de la meitat de l’itinerari. Va connectar quan les carrosses enfilaven el carrer Pompeu Fabra i va emetre l’esdeveniment fins a l’arribada dels Reis a la plaça del Vi. Des d’alguns sectors es van qu?estionar alguns dels punts acordats en elconveni signat entre la Corporació i l’Ajuntament.