La comunitat de monges de Sant Josep de Girona, segons la lista Falcianni van acumular fins a 2,7 milions en dos comptes al HSBC entre 2006 i 2007, tal i com consta a la llista Falciani. La institució, que compta amb cinc clíniques, entre elles la Salas Infirmorum de Banyoles, la residència Maria Gay a Girona, la residència Santa Maria del Tura d'Olot, i el col·legi concertat Sagrada Família de Girona, així com una casa d'espiritualitat a Solius i comunitats de religioses a Girona, Torroella, Llagostera, Figueres, Blanes i Cassà.

Les religioses tenien, segons les dades que es desprenen de la llista Falciani, dos comptes obertes a l'entitat suïssa. Una amb el perfil "44019 SJ" associada a 10 números IBAN i una segona amb nom de "Joselito".

Segons publica 'El Confidencial', entre aquests noms hi ha el de la comunitat de religioses fundada a Girona. Segons aquesta llista, les monges haurien tingut fins a 2,7 milions en dos comptes a Ginebra entre 2006 i 2007. Aquesta mateixa font revela que en anotacions del banc suís es desprèn que les religioses van arribar a acumular 8.994.729 euros entre desembre de 2004 i juny de 2005. Així queda reflectit en una conversa telefònica el 7 de maig de 2005 en la qual el banc comunica que el seu client li ha dit que necessitarà liquiditat per efectuar inversions però que, de moment, no pensen reorganitzar el seu patrimoni i que pensa invertir part dels diners en «fons ètics».

Comptes tancats des del 2005

L'exadministrador de la comunitat de religioses, José Luís Oller, ha explicat a 'El Confidencial' que els comptes estan tancats des de fa una dècada i ha relacionat la seva existència amb el fet que des de 1963 fins al 1995 va existir una congregació de la comunitat religiosa a Ginebra. A més, Oller ha justificat que l'institut tenia comptes oberts a diferents països perquè tenen presència a l'estranger, concretament a tretze països de tres continents. L'exadministrador ha assenyalat que sempre es tractava de comptes de gestió, no de patrimoni.

Com a titulars autoritzats apareixien, al primer compte, la germana Anunciación Lázaro Cabañés, delegada general de Centros de la institución, i tres persones més: María Martínez Becares, que fou mare superiora de l'Institut, Julia Pérez Alonso i Rosario Casado Calderón.

Concretament, va ser el 13 d'octubre de 2005 quan la germana Anunciación Lázaro va telefonar al banc per comunicar-los que retiraven els diners perquè els necessitaven per construir la residència Sant Josep de Burjassot, a València.