La ciutat de Girona esdevindrà per primera vegada l'epicentre de l'internet català com a nova seu de la Catosfera, unes jornades de debat en clau tecnològica que fins ara s'havien celebrat cada any a Granollers. Així ho van anunciar ahir en roda de premsa, l'alcalde gironí, Carles Puigdemont i el director de la trobada, Joan Camps, que van avançar que la trobada es realitzarà del 20 al 28 de març i que estarà centrada en "Internet com a estructura d'estat". "La llengua catalana és la 88a en nombre de parlants en l'àmbit mundial, mentre que a internet es troba entre les 20 primeres pel que fa al nombre de pàgines web i entre les deu primeres en grau de penetració" explicava el director de la Catosfera, que afegia que "compta amb un domini propi (.cat)", el primer domini genèric atorgat a una comunitat lingüística i cultural.

La trobada de la comunitat virtual de Catalunya s'estructurarà al voltant de dues jornades centrals, que tindran lloc els dies 20 i 21 de març a l'Auditori de La Mercè, i una vintena d'activitats complementàries que tindran lloc fins al dissabte 28 i giraran entorn de la importància de la xarxa en el turisme, la cultural, l'oci, la comunicació, el marc jurídic o els videojocs. Entre els ponents hi haurà Albert Castellón de Moritz i Parlem; Pep Salazar, de Mobile World Capital; Gina Tost, de Generació Digital o Carles Sánchez Almeida de Bufet Almeida, entre d'altres.

Nova ubicació

Tot i que les anteriors edicions de la Catosfera se celebraven -des del 2008- a Granollers durant la tardor, enguany es va optar per traslladar-se a Girona, buscant que l'esdeveniment vagi "a més i a millor", ja que Girona diposa de "més ingredients" que la capital del Vallès Oriental "per capitalitzar l'Internet que es fa a casa nostra", va assenyalar Camps. A més, el director de les jornades va subratllar que també es va tenir en compte que la ciutat disposa d'una gran universitat i un Parc Científic i Tecnològic on s'ubiquen moltes empreses de base tecnològica. Per la seva banda, Carles Puigdemont, va destacar que a Catalunya, Internet "gaudeix de molt bona salut" i que, acollint aquest esdeveniment "Girona es podrà posar al dia i convertir-se en un referent d'avantguarda".

La vintena d'activitats i xerrades es realitzaran a diversos espais de la ciutat com el Centre Cultural la Mercè, la Biblioteca Carles Rahola, el Museu del Cinema o a la UdG, entre altres. Per tal de poder-hi participar, Camps va recomanar ahir, inscriure's prèviament a través de la pàgina web de la Catosfera.