L'Ajuntament de Girona plantarà 217 arbres distribuïts per la ciutat. Aquesta acció correspon a la segona fase de restitució de l'arbrat de la ciutat. Al febrer de 2014 es va iniciar la primera fase de plantació amb 412 arbres, i se n'ha previst una tercera que començarà properament.

El tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha explicat que "s'han buscat varietat i espècies d'arbres que s'adaptin al clima mediterrani i que alhora siguin resistents a les plagues i a les malalties més comunes". S'han triat espècies adaptades a la climatologia de Girona, amb temperatures negatives a l'hivern i estius molt secs i calorosos, per tenir exemplars sans, resistents i amb menys necessitat de manteniment i consum de recursos.

La inversió d'aquesta segona fase ha estat de 21.991,75 euros per a l'adquisició dels arbres, que corresponen a les espècies següents: Acacia dealbata, Aesculus hippocastanum, Albizia julibrissim, Butia capitata, Carpinus betulus, Celtis australis, Cercis siliquastrum, Fraxinus angustifolia, Ginkgo biloba, Lagerstroemia indica, Liquidambar styraciflua, Liriodendron tulipifera, Melia azedarach, Morus alba, Prunus pissardii, Prunus sargentii, Pyrus calleryana, Sophora japonica i Tilia platyphyllos.