La tercera edició del Girocamping potenciarà la presència internacional. El certamen se celebrarà del 6 i el 8 de març i s'hi farà una trobada dels presidents de les principals associacions campistes d'Europa i hi haurà ponències d'Holanda, Alemanya i el Regne Unit. El saló ja té confirmats 130 expositors. El director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, va subratllar ahir que el càmping català ha sabut "diferenciar-se i oferir un nou model d'experiència turística reconegut arreu d'Europa".

El certamen inclourà la primera trobada a l'Estat dels presidents de l'European Federation of Campingsite Organitzations (EFCO). En total, n'hi assistiran una trentena. A més, en paral·lel a tenir presència en estands, les associacions del sector més importants d'Alemanya (l'ADAC), Holanda (ANWB) i el Regne Unit (Alan Rogers) hi faran ponències internacionals.

La fira mantindrà el mateix format que la va veure néixer. És l'única del sector que s'obre tant al públic professional com al generalista. Per això, els estands ofereixen informació sobre tot allò relacionat amb una estada en càmpings (allotjament, activitats paral·leles) i també les darreres tendències en bungalous, caravanes i autocaravanes.

El Palau, un gran càmping

Aquest any, però, el Girocamping inclou una novetat. I és que els seus organitzadors han volgut traslladar al visitant l'ambient que es viu dins una ciutat de vacances. Per això, el Palau de Fires es transformarà en un gran càmping. "Allò que volem és que el visitant tingui la sensació que s'està passejant entre els carrers, els espais verds i les parcel·les d'un càmping", va dir vicepresidenta de l'Associació de Càmpings de Girona, Anna Banús.

De moment, el certamen ja té lligats 134 expositors. Tot i això, l'Associació de Càmpings de Girona, que és qui l'organitza, confia que la xifra vagi a més durant els propers dies (l'any passat, hi va haver 146 estands). L'entrada al Girocamping és gratuïta i, en paral·lel a la fira, s'han muntat tota mena d'activitats. Hi haurà desfilades de mascotes, tallers per a mainada, circuit de ponis, una minidisco i també un concert nocturn.

El saló obrirà portes el 6 de març. De totes maneres, la nit abans ja n'hauran començat els actes amb el lliurament dels premis Jaume Genover i Roig, que reconeixen l'excel·lència al sector. Durant la presentació d'aquesta edició, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar que la fira "és un encert" perquè "feia falta". ?Puigdemont va dir que Girocamping té un "èxit acreditat" (l'any passat va rebre 16.000 visitants) i que demostra l'empenta d'un sector que s'ha sabut posicionar "en pes i en qualitat" dins el món turístic.

Increment de turistes

En la mateixa línia, el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, va assegurar que el sector del càmping català "s'ha sabut diferenciar i oferir un nou model d'experiència turística diferenciat i reconegut arreu d'Europa". Torrent va explicar que aquest any la Generalitat, de bracet amb la Federació Catalana de Càmpings, farà un estudi de competitivitat al sector i ha recordat que el 2014 s'ha tancat amb bones xifres. Durant l'any passat, els càmpings catalans van incrementar els turistes en un 1,6 % (superant els 2,6 milions) i les pernoctacions en un 2,2% (en total, 14,8 milions).

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va reconèixer que el sector campista es caracteritza per "invertir cada temporada" a millorar les instal·lacions i l'oferta. Des de la Diputació, el Patronat de Turisme serà present a la fira fent difusió de les Vies Verdes i les Vies Braves de la demarcació.