El Departament de Cultura, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha acordat ?obrir a la visita pública l'Antic Hospital de Santa Caterina de Girona. Les visites, impulsades i gestionades pel Museu d'Art, permeten fer un recorregut per algunes de les dependències de l'antic hospital, actual seu de la Generalitat.

En actiu des de finals del segle XVII fins a principis del segle XXI, l'Antic Hospital es podrà visitar, a partir d'ara, tots els caps de setmana i festius, una possibilitat que se suma a les visites guiades programades per a grups que es venien oferint des del Museu d'Art des del febrer del 2014.

El recorregut per l'Antic Hospital permet visitar el Pati de les Mag?nòlies, l'espai d'interpretació de l'Antic Hospital, el vestíbul amb arrambadors del segle XVII, la farmàcia hospitalària d'època barroca i l'antiga capella on s'exposa el quadre El gran dia de Girona, de Ramon Martí Alsina (1826-1894). Vídeos explicatius i interactius de descoberta dels elements de la farmàcia permeten aprofundir i conèixer millor la història del complex hospitalari, dels seus funcionament i també del barri del Mercadal i de la ciutat de Girona. La visita inclou una audioguia amb diversos idiomes i adaptada al llenguatge de signes.

Amb l'objectiu de posar en valor aquest espai patrimonial, el Departament, en estreta col·laboració amb la Delegació del Govern, ha dut a terme diverses actuacions de conservació i restauració en els darrers anys: la recuperació de la farmàcia hospitalària, una de les més antigues de Catalunya i considerada una de les més importants d'Europa; i la col·lecció de 350 pots de farmàcia originals del segle XVIII, propietat de la Diputació de Girona, entre altres.

Continuant amb aquesta línia i amb l'objectiu de millorar l'experiència de la visita, el Departament de Cultura i la Delegació del Govern a Girona duran a terme, al llarg d'aquest 2015, una sèrie de millores en l'exposició i interpretació del monument, en l'espai d'acollida, així com accions de dinamització i difusió del conjunt patrimonial.