"H

ola, com estàs. Tens compte de Skype?". Així comença, en francès, a xatejar el perfil de Facebook sota el nom de Laura Benoit, una suposada canadenca que viu al Quebec i que és perruquera a domicili. Va donar-se d'alta a la xarxa social Facebook aquest dijous i va demanar amistat a molts gironins i catalans. Segurament va començar afegint una persona i a partir d'aquest, va demanar amistat a tots els seus amics, que comparteixen l'afició de córrer per la muntanya. Molts d'ells reconeguts esportistes.

Amb alguns va començar-hi a xatejar. Seguir-li la conversa i donar-li el compte de Skype (on es pot parlar per videoconferència) era la trampa. Almenys una persona va caure-hi i va connectar amb ella mentre jugava amb el seu fill. Instants després d'establir-hi comunicació, la imatge es va tallar. Al cap d'uns minuts va rebre un vídeo on inicialment, certament, apareixia ell i posteriorment s'hi introduïa unes imatges de contingut sexual, amb una persona nua a qui no s'arribava a distingir la cara.

Un muntatge que podria portar a la deducció que la primera persona era la que també sortia tocant-se els òrgans sexuals. La suposada Laura Benoit inicia llavors el seu joc extorsionador que pot acabar amb una petició econòmica a canvi del silenci.

Si la víctima no feia el que li deia, l'amenaçava d'enviar-li el vídeo a gent propera, inclosa la seva dona. El noi va anar a explicar el cas als Mossos, indicant que se sentia extorsionat" i va avisar tots els seus coneguts de Facebook del succés per alertar-los del que podia passar si establien un diàleg amb aquesta noia. El cos policial està investigant el cas per intentar enxampar qui hi ha darrere de Laura Benoit i quin és el seu objectiu real.