Els grups polítics de Salt i Sarrià no són aliens al rebombori que s'ha creat amb l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa), després que una auditoria encarregada per l'Ajuntament de Girona hagi posat de manifest algunes irregularitats en la gestió. L'alcalde de Sarrià, Roger Torrent (ERC), assegura que reclamaran més informació i explicacions en la propera reunió del consell d'administració, ja que vol conèixer la informació "de primera mà". El batlle de Salt, Jaume Torramadé (CiU), no es mostra tan taxatiu i assenyala que el que s'ha de fer és "realitzar les actuacions de millora que indica l'auditoria". El PSC i IpS, tanmateix, demanen que s'aclareixi què ha passat exactament amb la gestió de la companyia.

Torrent assenyala que, a la propera reunió del consell d'administració d'Agissa, demanaran explicacions sobre els resultats de l'auditoria i el que ha passat amb la gestió de l'aigua. "Tenim l'auditoria i hem parlat amb els auditors, però volem saber les altres versions i això inclou la del conseller delegat", explica.

També vol més explicacions la portaveu i candidata del PSC a Salt, Iolanda Pineda. "S'ha d'aclarir què ha passat exactament, perquè s'han fet acusacions molt greus", assenyala. Pineda també considera que, en el moment en què es va decidir, la gestió público-privada de l'aigua va ser una bona fórmula, però que ara que ja han passat uns anys s'hauria de revisar. La decisió, subratlla, l'haurien de prendre els tres ajuntaments. Per la seva banda, Ferran Burch (IpS) assenyala que s'han de demanar "moltes explicacions", ja que tot apunta que hi ha coses que "no s'han fet bé". En aquest sentit, creu que s'han d'esclarir responsabilitats i establir les bases per a municipalitzar el servei.

En canvi, Torramadé creu que s'han d'aplicar les actuacions de millora que estableix l'auditoria i que es controli que tot es fa correctament.