Andrés Piedrahita, home de Madoff a Espanya, va gestionar el seu patrimoni des de Suïssa, segons informava ahir El Confidencial. Piedrahita va ser un dels banquers estrella durant els anys previs a la crisi econòmica, ja que va triomfar com a responsable a Espanya i al mercat llatinoamericà de Fairfield Greenwich, una gestora fundada pel seu sogre que comercialitzava gairebé en exclusiva els selectes fons de Bernard Madoff. Malgrat ser milionari, es va mantenir en l'anonimat fins que el seu nom va sortir a la llum pública l'any 2008, quan es va descobrir el frau piramidal que amagava aquell negoci. Ara, segons consta en la documentació de la "llista Falciani", s'ha descobert que és un dels 2.964 clients "espanyols" de la controvertida llista, ja que tant ell com el seu pare van tenir compte a l'HSBC de Suïssa durant gairebé tota la primera dècada del 2000.

D'altra banda, la controvèrsia al voltant dels comptes secrets del HSBC va esquitxar ahir el primer ministre britànic, David Cameron, criticat per incloure en el seu govern de 2011 Stephen Green, que es trobava a càrrec del banc quan es van cometre les suposades irregularitats.

El líder de l'oposició, el laborista Ed Miliband, va qüestionar Cameron diverses vegades sobre aquest nomenament durant una encesa sessió a la Cambra dels Comuns, quan, en un to més combatiu del que és habitual, el va titllar de "corrupte envoltat de donants corruptes". "Espera que ens creiem que durant tres anys com a secretari d'Estat no van parlar mai del que estava passant a l'HSBC?", va preguntar el laborista.