La CUP de Girona ha acusat l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), d'haver-los amenaçat d'apartar-los de la comissió sobre Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) per voler publicar les actes de les sessions. La formació independentista ho considera "un xantatge intolerable per guardar silenci" i critica "l'opacitat i manca de transparència" amb què es volen gestionar les reunions. Puigdemont, en canvi, nega taxativament les acusacions de la CUP, tot assegurant que es tracta d'una "falsedat" i reclamant-los una rectificació pública. L'alcalde indica que, després d'un llarg debat, la comissió va acordar per majoria que l'Ajuntament no publiqués les actes, però que fossin consultables. Davant d'això, va demanar a la CUP que respectés "les regles del joc" i els va dir que, si no hi estaven d'acord, ningú els obligava a formar part de la comissió.

Dilluns passat es va celebrar una nova reunió de la comissió de control d'Agissa, ja que després d'algunes filtracions a la premsa els grups municipals havien de decidir si continuaven o no amb les sessions. Al final es va decidir mantenir el format actual, amb un calendari de compareixences i amb la voluntat de publicar les conclusions al final de tot. La CUP, però, explica que ells no hi van estar d'acord i que van proposar mecanismes de transparència per evitar noves filtracions i garantir que la ciutadania pugui accedir a tota la informació, com ara la retransmissió de les sessions i les compareixences per streaming i la publicació de les actes de les sessions per part de l'Ajuntament. El govern i la majoria de grups, tanmateix, van no hi van estar d'acord, i la CUP assegura que l'alcalde els va dir que feien públiques les actes de les sessions els apartaria de la comissió. Per això, l'acusen de "xantatge" i han convocat una assemblea per dilluns on decidiran què fan "per tal de garantir la màxima transparència i que s'arribi fins al final a l'hora d'esclarir els punts foscos que ara mateix planen sobre la gestió de l'aigua".

Puigdemont, tanmateix, els acusa de mentir i els reclama que rectifiquin les seves acusacions. L'alcalde recorda que tots els partits van acordar unes regles del joc i que ell només va demanar a la CUP que les complís. Per això, nega que hagi existit cap xantatge i creu que la CUP està escollint "la pitjor estratègia", que és sembrar dubtes sobre coses no existeixen.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, va assenyalar ahir a través del seu bloc que vol aclarir "tot el que es pugui, fer-ho públic i, si s'escau, portar-ho a fiscalia si hi ha proves suficients". De tota manera, indica que, avui per avui, "si la comissió no aconsegueix més documentació o declaracions més significatives no hi ha més que interrogants, suficients per a demanar aclariments, però difícilment anar més enllà". Olòriz està d'acord en publicar les actes i la documentació, però creu que el més important és que la comissió es pugui seguir fent.