La Generalitat s'ha compromès a construir l'any 2016 la nova escola del Gegant del Rec de Salt, que ha estat cinc anys en barracons. L'Associació de Mares i Pares (AMPA) celebra la decisió, però lamenta que no s'hagin tingut en compte les seves propostes: fer una escola ecològica i amb materials sostenibles i que la seva construcció es porti a terme a través d'un projecte solidari que donés feina a persones aturades de Salt. Aquestes propostes s'han anat treballant en els darrers dos anys per part dels pares i mares, arquitectes i tècnics de la Universitat de Girona (UdG).

Segons ha informat l'AMPA, el cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, es va comprometre en una reunió celebrada el 12 de febrer a desencallar la construcció del centre de cara al 2016. Els pares i mares expliquen que, segons el calendari acordat, abans d'aquest estiu s'aprovarà l'acord de govern de la Generalitat per treure el concurs públic i adjudicar el projecte arquitectònic. Quan es conegui quin és el projecte guanyador, es presentarà a la comunitat educativa per tal que hi puguin fer modificacions o ajustaments. De cara al 2016, es farà un altre acord de govern per ajudicar l'obra. Es preveu que els treballs s'allarguin un any.

Malgrat estar satisfeta per l'anunci, l'AMPA lamenta que el projecte elaborat per la UdG amb el suport dels pares i mares pugui "quedar en no res". Per això, asseguren que intentaran incloure, dins dels criteris de valoració del concurs del projecte arquitectònic, alguns aspectes del projecte bioconstructiu.

Amb l'assessorament d'arquitectes i tècnics, l'AMPA redactarà un escrit amb tots els criteris que considera imprescindibles per a la nova escola Gegant del Rec, com ara l'eficiència energètica i la salubritat dels materials. Tot seguit presentarà aquesta proposta al departament d'Ensenyament perquè la tingui en compte, ja que consideren que tota la feina prèvia que s'ha fet de participació amb les famílies s'ha de poder aprofitar.