Una parella que viu al barri de Santa Eugènia de Girona se'n va anar de vacances amb els seus tres fills menors d'edat i divendres passat cap a les tres de la matinada van tornar cansats després del viatge cap a casa. El que no s'imaginaven pas és la sorpresa que van tenir quan van posar la clau al pany: no podien obrir-lo. L'ensurt, però, va anar més enllà, tenien ocupes a casa.

Ràpidament van decidir alertar els Mossos d'Esquadra. Els agents de la comissaria de Girona van rebre l'avís de la família del carrer de la Massana. Quan van arribar al número 41 es van trobar que tal i com els havien dit no es podia obrir la porta del pis. Els agents van comprovar que el pany de la porta d'entrada estava canviat i en aconseguir entrar dins de l'habitatge es van trobar que hi havia quatre persones que l'havien ocupat.

Els Mossos d'Esquadra van identificar aquestes quatre persones que havien ocupat el pis. Es tractava de tres homes i una dona, i els van detenir com a presumptes autors d'un delicte d'ocupació d'immobles, mentre que els inquilins van poder tornar al seu pis.

Una vegada dins el pis els inquilins van trobar a faltar efectes personals i van trobar-se que els nous propietaris que havien fet l'ocupació havien canviat de lloc els mobles.

A més, els afectats van trobar a faltar objectes que tenien a la casa i van presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per tal de poder-los recuperar si s'esbrina on han anat a parar.

Els detinguts són quatre persones, d'entre 19 i 21 anys, de nacionalitats espanyola i marroquina i veïns de Girona. Van quedar acusats de ser els presumptes autors d'un delicte d'ocupació d'immobles. D'aquests quatre, tres compten amb antecedents policials i van quedar citats i passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.