L'amo d'una finca de Girona situada al límit amb el terme municipal de Salt ha exigit a l'alcalde, Jaume Torramadé i a la regidora d'Urbanisme, Rosa Pòrtulas, que retirin un seguit de blocs de formigó que l'Ajuntament li ha posat per tancar-li un solar ja a Salt que també té en propietat. La història arrenca l'any 2003. Tomàs Bellsolà va cedir un terreny a l'Ajuntament de Salt de 16.220 metres quadrats perquè s'hi construís un aparcament per a la gent que ha d'anar a l'hospital Santa Caterina. La cessió era gratuïta a compte de futures cessions urbanístiques. A canvi, el consistori l'eximia de pagar la contribució d'aquest solar.

Quan l'Ajuntament va habilitar el terreny per fer-hi l'aparcament i per als cotxes que retira la grua del carrer, va excedir-se i va asfaltar un camí històric, que apareix en mapes de l'any 1884, i que unia Salt amb el Perelló. El veí afirma que té una servitud de pas d'aquest camí i que és la sortida d'emergència de la seva finca de Girona. En el conveni signat quedava clar que un dels límits del terreny cedit era aquest camí.

Fa una setmana però, la grua va començar a deixar els cotxes en un solar que no correspon al terreny cedit si no en una parcel·la de 500 metres quadrats, a l'altre costat del camí i per la qual l'afectat paga la contribució a l'Ajuntament. Bellsolà es va queixar d'aquesta ocupació.

La solució del consistori va ser treure els cotxes però també col·locar-hi peces de formigó que ara impedeixen que el veí pugui accedir a un solar que és de la seva propietat pel camí públic. També li està obrint un vial d'accés des de l'avinguda de la Pau. Ell però manté que té servitud de pas del camí i que no cal gastar-se diners per fer nous vials.

La regidora d'Urbanisme ha replicat que el camí entre Salt i el Perelló fa anys que no existeix, que podrà entrar al solar pel nou vial i que els blocs de formigó hi són perquè ningú pugui entrar a l'aparcament des de fora, un fet que hauria pactat amb Bellsolà sobre el terreny.