L'arquitecta gironina Olga Felip Ordis ha estat guardonada amb el Premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres (FPdGi) 2015. El jurat, que va comunicar ahir a Barcelona el resultat de la seva deliberació, va destacar la seva trajectòria arquitectònica per "haver sabut combinar la creació de noves formes amb el respecte a l'entorn, així com la seva feina sòbria, elegant, càlida i lluminosa, que aconsegueix un efecte harmònic en l'usuari, l'espectador i el paisatge".

Nascuda a Girona el 1980, Olga Felip Ordis va estudiar arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (UPC). Durant l'últim any de carrera va fer pràctiques professionals a l'estudi Carme Pinós i va ampliar els seus estudis mitjançant programes d'intercanvi internacional a ESALA Edimburg, ENSA Belleville París, UCLA, AA Londres i UIAV Venècia.

El 2006, va fundar estudi propi amb Josep Camps i tres anys després va obtenir el diploma d'Estudis Avançats pel Departament de Teoria i Història de l'Arquitectura de la UPC.Olga Felip ha estat professora de l'Architectural Association School of London i del BIArch_Barcelona Institute of Architecture.

La seva obra ha estat exposada a tot el món. La plaça de l'Absis de la Catedral de Tortosa, el Centre Cívic de Ferreries, les Piscines de Jesús, el CAP l'Aldea i el Museu de l'Energia d'Ascó són algunes de les seves obres més destacades.

Felip va obtenir també el premi Young Architect of the Year 2010 en els LEAF Awards i 40under40 per The European Centre of Architecture i The Chicago Athenaeum. Design Vanguard 2011 per Architectural Record i premi AJAC pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya pel projecte "Quatre rius i una sèquia", que vol transformar els rius gironins.

L'any 2012 va ser escollida per representar Catalunya en la Biennal d'Arquitectura de Venècia i un any després va rebre el premi AJ Emerging Woman of the Year.