La propietària va obrir la persiana del local com cada dia. Va entrar dins l'estanc i va veure que hi havia totes les lleixes buides i la caixa registradora sense res. Aquí no es va acabar tot, es va dirigir cap al magatzem i es va trobar una bona sorpresa al lavabo: hi havia un forat d'uns 35 centímetres d'amplada per un pam d'alt. En total, els lladres es van emportar uns 100 euros de la caixa i prop de 10.000 euros en cartrons de tabac.

Un butron és el que van fer un grup de lladres per accedir a l'estanc del carrer Andreu Tuyet Santamaria del barri de Montilivi. El curiós del cas és que els lladres s'ho tenien tot ben ullat d'abans perquè per poder fer aquest butron calia que sabessin com accedir al lavabo de l'estanc des de fora i només hi havia una manera: des de l'habitació de comptadors del bloc de pisos que hi ha gairebé a tocar. Entre l'estanc i aquest bloc hi ha una botiga, la qual també dóna a l'habitació dels comptadors però que els lladres ni van intentar foradar.

El robatori es va produir entre les tres i les quatre de la matinada de dilluns. Per poder fer el cop, primer van accedir al bloc de pisos, van obrir la porta de l'entrada sense forçar-la i després, van forçar la que dóna accés a l'habitació dels comptadors. En aquest punt, es van assegurar de tancar la clau de l'aigua i van fer un forat que dóna directament al lavabo de la botiga.

Per aquest butron s'hi hauria esmunyit un dels lladres. Els Mossos sospiten que en serien tres i que van anar vestits de fosc i amb guants per evitar ser vistos i enxampats. I llavors, un dels assaltants va anar traient tot el material que va voler: cartrons de tabac que hi havia al magatzem de l'estanc, els paquets que tenien exposats i els diners de la caixa. En canvi, van deixar el tabac de picadura i els estris de papereria que també venen en aquest estanc del barri de Montilivi.

No va ser fins ahir a les vuit del matí, quan la mestressa va anar a obrir que es va trobar amb el robatori. Va alertar el seu fill i tot seguit van avisar els Mossos d'Esquadra. Els efectius de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) s'hi van desplaçar. Hi van estar el matí prenent mostres i buscant empremptes per trobar indicis entre altres a la sala dels comptadors, a l'estanc i a totes les portes.

Una pista amb la qual treballen els agents, tal com va explicar l'amo del comerç del cantó, és que ell va veure dijous un cotxe vermell amb tres homes a dins que es van aturar davant les dues botigues -l'estanc i la seva- i "que feien molt mala pinta i que observaven molt", va assegurar.

Sense càmeres

Es dóna el cas que en aquest estanc no hi ha càmeres de videovigilància. I és que com explicava el fill de propietària no havien patit mai cap fet semblant i en canvi, havien posat diferents panys a la persiana per evitar robatoris, ja que en alguna ocasió s'havien trobat que havien provat de fer-hi palanca. El responsable del local també va afegir que "de ben segur que el tabac serà ja en una màquina perquè van deixar el picat. Segur que tenien ja un comprador".

Un punt que juga a favor dels lladres és que ningú es va assabentar de res. Fins i tot un jove que va arribar al bloc a l'hora de l'assalt es va mostrar sorprès pels fets, ja que no havia sentit res. La propietària de la botiga de roba que queda entremig de l'estanc i la porta bloc de pisos també es feia creus del robatori i es preguntava per què sols havien entrat a l'estanc, quan ells donen a la mateixa paret.