L´Associació cultural Annasr ha comprat una nau a la zona del polígon de Mas Xirgu de Girona perquè l´actual centre de culte que tenen a la carretera Barcelona se´ls ha quedat petita. La intenció és que ben aviat l´espai pugui convertir-se en una nova mesquita un cop tinguin tots els permisos necessaris, amb un aforament per a unes dues-centes persones.

El regidor de Serveis socials de l´Ajuntament de Girona, Eduard Beloso, ha explicat a Ràdio Girona que el consistori està mirant ara que el projecte compleixi tots els requisits que es demanen per les activitats d´aquest tipus i tingui els permisos pertinents de totes les institucions implicades. Per exemple, que es complexin totes les mesures de seguretat en cas d´algun incident, com ara tenir extintors i sortides d´emergència.

La comunitat està ubicada a la carretera Barcelona des de fa més de cinc anys i ara l´espai se´ls ha quedat petit. L´associació ja va canviar de local perquè a l´anterior, al carrer Bisbe Sivilla, tampoc hi cabien.

L´Ajuntament de Girona està estudiant algunes al·legacions que han presentat els veïns i empresaris de la zona, que demanen revisar la zona d´aparcament. També s´està acabant un estudi per valorar el flux de vehicles a la zona i com pot afectar la mobilitat, segons ha indicat el regidor a la mateixa emissora.

Eduard Berloso ha assenyalat que, si no hi ha cap contratemps, el nou centre de culte, situat al carrer Alacant, entraria en funcionament durant el mes de juny.

Aquesta associació s´ha mostrat molt activa i participativa. Per exemple, ha organitzat recollides de sang i diferents escoles van poder visitar la mesquita de la carretera Barcelona per conèixer els trets més característics d´aquesta confessió.

L'Associació feia anys que tenia en ment desplaçar-se al Mas Xirgu si trobava un indret amb un espai prou ampli per a tots els seus fidels i tancar l'actual local.

Abans d´obrir el centre de culte a la carretera Barcelona, havia demanat permís per poder obrir una mesquita als baixos del número 77 del carrer Sant Medir. En aquella ocasió, un grup de veïns de Taialà es va oposar al possible temple i va organitzar una recollida de firmes. Van arribar a sumar unes 2.000 signatures.

Davant la polèmica, l'Ajuntament va acabar denegant la llicència al·legant que el local no reunia les condicions i que adaptar-lo a la normativa era excessivament complex. Per exemple, calia obrir sortides d'emergència i millorar la ventilació.

Posteriorment va adquirir el local que té actualment a la carretera Barcelona, on també hi va trobar algun rebuig veïnal. L´indret havia estat antigament un local d´oci nocturn.

A la ciutat no hi ha cap altra entitat que hagi demanat traslladar-se a una altra zona o ampliar el seu espai. Actualment a Girona hi ha més d´una cinquantena d´espais de culte de diferents religions.