Uns 300 professors d'arreu d'Estat posaran en comú els projectes emprenedors implantats als seus centres amb l'objectiu de compartir bones pràctiques didàctiques i experiències d'èxit sobre com educar el talent emprenedor dels alumnes. Aquesta trobada tindrà lloc en les jornades programades pel mes de maig per la Fundació Princesa de Girona (FPdG), amb la col·laboració de la Fundació Trilema, com a part de la segona edició del programa "Aprendre a Emprendre: Com educar el talent emprenedor 2015".

Les jornades de Bones Pràctiques, obertes a tot el públic docent i al sector educatiu en el seu conjunt, constitueixen un punt de referència per a la comunicació i l'intercanvi d'aprenentatge sobre educació emprenedora.

Els assistents podran conèixer, compartir i reflexionar sobre les claus de l'èxit d'aquestes iniciatives d'emprenedoria ètico-social dutes a l'aula que permeten als alumnes desenvolupar l'autonomia, capacitat de lideratge i innovació i les habilitats necessàries per emprendre projectes de millora real de la seva pròpia vida i del mon que els envolta.

Els programes

Guies d'informació turística, disseny d'etiquetes per a vins de la regió, com organitzar una exposició d'art o una desfilada de moda, reciclatge i mercat de joguines i una radio escolar, són alguns dels projectes que es presentaran. La directora de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, ha subratllat que "en aquestes jornades volem compartir les evidències d'èxit que es gesten en diferents contextos educatius, per estendre així el know-how de l'entrenament de la competència emprenedora".

Per part seva, la directora de la Fundació Trilema i responsable pedagògica d'aquest programa, Carmen Pellicer, ha afegit que "busquem que els professors aprofundeixin en el talent emprenedor dins de l'escola i com posar-lo en pràctica a diferents nivells educatius i a diferents tipus de centres, amb realitats i vivències molt diverses. Volem que aquests professors compromesos amb el desenvolupament del talent emprenedor esdevinguin líders pedagògics i comparteixin aquest coneixement amb tota la comunitat educativa als seus respectius centres".

A més de l'intercanvi de bones pràctiques didàctiques, les jornades comptaran amb la participació de diversos ponents. Entre ells, José Manuel Pérez "Pericles", expert en emprenedoria dins l'àrea educativa, social i de creació d'empreses, Ismael Pantaleón, expert en creativitat i director d'Idees infinites, Maria Batet, formadora i consultora especialitzada en metodologies per ensenyar a emprendre, Maite Fibla, cofundadora de la Fundació Ship2b i Carmen Pellicer, educadora i directora de la Fundació Trilema.

Confecció de Figueres

Entre els projectes que es presentaran hi ha "Pinzellades" de les Escoles d'Artesans de València, una iniciativa que transforma els alumenes en artistes i galeries i els ensenya les interioritats de l'organització. També es tractarà el món de la confecció amb desfilada de moda i disseny de barrets inclosos del projecte "Tants caps tants barrets", de l'Escola Carme Guasch i Darné de Figueres.

Les jornades es duran a terme a València, Alacant, Saragossa, Valladolid i Vic, seus de la segona edició del programa, del 12 al 28 de maig. El programa "Educar el talent emprenedor" va començar a gestar-se a partir de l'organització per part de la Fundació Princesa de Girona de les I Jornades d'Educació Emprenedora, a principis del 2012, a partir de les quals es va realitzar l'informe Aprendre a Emprendre, publicat el febrer del 2013.