El reconegut joier italià Roberto Coin va ser ahir a la tarda a Girona per presentar un fermall únic de diamants i safirs en forma de flor, en motiu de Temps de Flors i mostrar als clients la nova col·lecció de peces d'alta joieria de la temporada de primavera. La flor que es va presentar ahir es podrà veure a la botiga de Pere Quera del carrer Argenteria, durant la mostra floral.

El fet que la presentació d'ahir fos d'alta joieria i d'un dels joiers més influents i reconeguts del món va provocar que es muntés un dispositiu de seguretat tant a l'entrada de l'Ajuntament - ja que l'acte es feia al saló de descans del teatre- com a l'interior de l'edifici per evitar qualsevol ensurt. Es podia veure més presència policial a la plaça del Vi i hi havia seguretat privada a dins de l'equipament municipal. Les joies estaven distribuïdes en més d'una desena de vitirnes.

Centenars de diamants

La flor que es va presentar està feta d'or blanc amb centenars de diamants incrustats i deu safirs grocs a la part central simulant les anteres. Un fermall exclusiu de 131 grams de pes i més de 33 quirats en diamants i cinc en safirs.

La producció de joies de Roberto Coin engloba moltes temàtiques i vessants, des de les més clàssiques a les més contemporànies. En destaquen diverses col·leccions amb animals i la natura com a protagonistes. Segons Coin, el tema s'adapta molt bé al món de les joies i és una temàtica que ell estima. A part de que totes estan fetes, de materials i pedres de primera qualitat, totes les joies de Roberto Coin tenen un element en comú. Es tracta d'un robí que, visible a primera vista o no, sempre està en contacte directe amb la pell. Això és producte d'una creença originària de l'antic Egipte que atribuïa a que el contacte d'aquesta pedra preciosa amb la pell longevitat, salut i felicitat. Un regal secret, discret i de bon auguri.

En la presentació també es van poder veure un centenar de peces vinculades al món animal i a la natura, una temàtica que, segons Coin s'adapta molt bé al món de les joies i és una temàtica que ell estima. Totes estan fetes de materials i pedres de primera qualitat i contenen un robí que, visible a primera vista o no, sempre està en contacte directe amb la pell. Això és producte d'una creença originària de l'antic Egipte que atribuïa a que el contacte d'aquesta pedra preciosa amb la pell longevitat, salut i felicitat. Un regal secret, discret i de bon auguri.

La presentació va incloure un càtering del Celler de Can Roca, que va "dissenyar" un seguit de plats, degustacions i begudes, totes amb accent italià.

La seva relació amb Girona

Roberto Coin no sol viatjar gaire, però ha decidit venir fins a Girona per la seva relació amb amb Pere Quera Joiers i en especial amb Mariona Quera, a qui va conèixer quan aquesta estava estudiant gemmologia a Vicenza, la ciutat de Coin. Des de llavors s'ha creat una estreta amistat. Sabedor de l'existència de Temps de Flors Coin va voler fer coincidir la presentació amb la mostra, i a més crear una peça especial i única per aquesta ocasió.

Conti compta amb més de 1.000 botigues en 62 països diferents. Els principals mercats de referència són del Nord i Centre Amèrica, Rússia i els Emirats Àrabs Units. És membre de la Junta de Directors del Consell Mundial del Diamant, del Consell d'Administració de Dubai Diamond Exchange i entre altres reconeixements és Comendador de l'Ordre del Mèrit de la República Italiana (2009). Al llarg de la seva trajectòria, ha guanyat el trofeu de perles de Tahití o el Premi de Disseny de Platí.