És Temps de Flors, però també de cultura. Multitud d'espais públics i insitucionals han aprofitat per obrir les portes i fer una programació especial per poder formar part de la mostra floral. Per exemple, el festival A Cappella va irrompre ahir amb dues actuacions, una de gratuïta en una plaça Independència plena a vessar, amb les actuacions d'In Crescendo i The Anxovettes i una segona, de pagament, a l'Auditori amb Slixs. El festival segueix avui amb el concert B Vocal, a la plaça Independència (18.00 hores).

Al Museu d'Història dels Jueus, al llarg del dia hi van actuar diferents corals, com la del Pla de Girona, la Solstici de Perpinyà, Veus del Cric de Riudellots o la de Vista Alegre de Girona. La coral Àkan va actuar als Jardins del Alemanys. Dins del Cicle Coral Música i Flors, a les escales de la pujada de Sant Feliu, van ser-hi la coral de Santa Eugènia i la Silene de Sils. Les corals es multipliquen avui amb actuacions en molts espais. N'hi haurà a l'església del Carme, al Museu dels Jueus,a les escales de la pujada de Sant Feliu i als Jardins dels Alemanys. També un del Cor Maragall en benefici de l'Hospitalitat de Lourdes a la Basílica de Sant Feliu (20.00 hores).

El Pati Cultural (claustre) de la Diputació és un dels altres escenaris on hi haurà concerts a diari. Ahir va actuar-hi l'escola coral del Conservatori Isaac Albéniz i avui està prevista la presènciadel Grup de Cambra del Conservatori.

Guitarres i castellers

D'altra banda, avui les guitarres prenen el carrer i es barrejaran amb els diferents muntatges florals que hi ha a l'aire lliure. Es podrà escoltar Josep Manzano als Banys Àrabs (11.00 hores), l'Orquestra de Guitarres de l'Escola de Música Modernaa Sant Pere de Galligants (12.00 hores), Acords Joves al Claustre de la Catedral (13.00 hores), Joan Furió als Banys Àrabs (16.00 hores), Acords Joves al Claustre de la Catedral (17.00 hores) i l'Orquestra de Guitarres de l'Escola de Música Moderna a Sant Pere de Galligants (18.00 hores).

També hi haurà una jornada castellera a la plaça de Sant Feliu, amb l'exhibició dels Marrecs de Salt, els Xics de Granollers i els Sagals d'Osona.

Finalment, hi ha diferents espais amb exposicions. A l'espai Santa Caterina s'hi pot veure la mostra Dalí, braking news i a la Casa Pastors s'hi pot veure una antològica del pintor gironí Enric Marquès.