Escoles de la ciutat de Girona van alertar ahir els pares dels seus alumnes de l’intent de segrest d’una nena de 12 anys, alumna de sisè curs de Primària de Les Alzines, que s’hauria produït dimarts a les 7 de la tarda al barri de Palau. Els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets, després que ahir prenguessin declaració tant a la menor implicada com als seus familiars.

Aquest és el segon incident relacionat amb el possible segrest d’un menor a les comarques de Girona, ja que fa tres setmanes un pare va informar la policia que un desconegut havia intentat endur-se el seu fill quan sortia d’un entrenament de futbol a Sils. Aquest cas ha motivat la presentació d’una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra; a última hora d’ahir, l’intent de Girona no s’havia denunciat d’una manera formal.

Ahir, correus electrònics o missatges via whatsApp enviats pels equips directius de les escoles Bosc de la Pabordia i Annexa, de Girona, van disparar l’alerta.

Cadena de missatges

Després d’una primera advertència, en la qual s’afirmava que «hi ha hagut dos intents, per part d’un home, d’agafar dos nens en edat escolar» -a Sils i a Girona- i es recomanava precaució als pares, l’escola Bosc de la Pabordia va enviar un segon comunicat en el qual lamentava haver causat alarma i demanava que no s’enviessin més whatsApp a d’altres famílies. El fet és que la cadena de missatges es va anar multiplicant al llarg del dia d’ahir. En el mateix escrit, el centre explicava que s’havia posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra i reiterava el consell d’«extremar les precaucions».

Per la seva banda, l’Annexa explicava els casos als pares de l’escola, tot dient que «els rumors es propaguen amb rapidesa». Com l’altre centre, aquest també recomanava precaució a les famílies.

L’alumna de Les Alzines que hauria estat víctima de l’intent de segrest sortia d’unes classes particulars, a la zona del Jocs Olímpics, del barri de Palau de Girona. La nena -que encara duia l’uniforme escolar- esperava l’autobús per anar a casa, al centre de la ciutat, quan un cotxe es va aturar al seu costat. L’home que conduïa el vehicle la va instar a pujar, tot dient-li que els seus pares havien patit un accident. Ella, però, s’hi va negar i va marxar corrents. Com que els seus pares pleguen de treballar tard, la primera persona a qui li ho va explicar va ser l’àvia i aquesta va alertar la mare.

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va informar que, de seguida que van tenir comeneixement del «rumor», es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra i el seu homòleg a Interior, Albert Ballesta. Bayot també va explicar que, a través del Servei d’Inspecció, Ensenyament va demanar a les escoles de Girona que contactessin amb la policia autonòmica.

Fins ahir, Ensenyament no havia rebut cap notificació relacionada amb intents de segrest a l’entorn de centres educatius de les comarques de Girona. Malgrat tot, Albert Bayot va remarcar que «estem en alerta i en contacte amb els Mossos d’Esquadra». «Si ho verifiquen -va afegir-, seguirem les seves instruccions».

Dos casos sota investigació

El cas de les Alzines es troba en mans de la Unitat Territorial d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona. Ahir, els agents van prendre declaració a la menor implicada en l’intent de segrest de Girona i també van parlar amb la seva família.

Els Mossos d’Esquadra ahir encara no tenien una denúncia formal per part dels afectats però està previst que en les properes hores això es pugui produir. Llavors, els agents obriran les diligències corresponents. De moment, s’investiga l’intent de segrest de la nena de 12 anys i treballen per veure qui hi hauria darrere dels fets.

El presumpte cas de segrest de Girona no és l’únic que investiguen els Mossos. Els de la comissaria de Santa Coloma de Farners estan intentant acarir un altre suposat intent de segrest. S’hauria produït el 24 d’abril a Sils quan un home d’uns 50 anys, dins un tot terreny de color granat, es va apropar al menor quan aquest sortia del camp de futbol de Sils. Li hauria dit que pugés al vehicle perquè els seus pares havien tingut un accident. El nen no va fer cas a l’home i va arrencar a córrer. El nerviosisme del menor ha fet que no hi hagi massa dades per aclarir els fets i de moment es troba sota investigació. Els pares van presentar una denúncia sobre l’intent de segrest el dilluns, tres dies després que s’haguessin produït els fets.