Estafat però ell mateix va acabar enxampant els qui l'havien enredat. Es tracta de la història d'un veí de Girona que va decidir vendre un telèfon mòbil per Internet per 800 euros. El dia de la trobada però va ser estafat. Els dos joves li van dir que no duien diners a sobre però que allà mateix li feien un ingrés. Un cop al caixer, però, van introduir un sobre buit. El venedor en canvi, va rebre un missatge de text al telèfon que li havien fet un ingrés al compte corrent i els va donar el telèfon, com havien acordat.

Però dies més tard, el seu banc li va trucar i li va dir que no havia estat així. Arran d'això, va denunciar els fets als Mossos. Però ell en paral·lel va ser intel·ligent, va decidir posar un anunci fals a Internet al mateix portal on havia venut l'altre mòbil i els mateixos compradors -els estafadors- hi van contactar. El dia de la trobada els dos joves es van emportar una bona sorpresa. Hi havia els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona que els van acabar arrestant com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.

Els arrestats són dos nois, un menor d'edat i un altre de 18 anys, tots dos de nacionalitat marroquina i veïns de Santa Coloma de Farners i Salt. El detingut menor d'edat va quedar citat per tal de comparèixer davant la fiscalia de menors quan fos requerit, mentre que el detingut major d'edat, que no té antecedents, va passar el dia 8 de maig a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Anunci a Internet

Els fets es remunten al dia 28 d'abril, quan un home va anunciar la venda d'un terminal de telefonia mòbil a un portal d'anuncis d'internet, i un noi es va interessar pel telèfon. El dissabte 2 de maig les dues persones van quedar davant l'estació de Renfe per fer la compravenda, però el comprador, que no portava diners, li va dir que un amic li faria l'ingrés al compte corrent immediatament.

El còmplice, en aquell moment va fer un ingrés a un caixer automàtic, però va introduir un sobre buit. El venedor va rebre una notificació d'ingrés de 800 euros, que era la quantitat pactada i va lliurar el telèfon. El dilluns 4 de maig, l'entitat bancària, en fer el recompte dels diners ingressats al caixer, va anul·lar l'ingrés en adonar-se que s'havia efectuat en un sobre buit.

El venedor, en constatar l'estafa, va denunciar-la als Mossos. Mentrestant, el mateix venedor va posar un anunci fals similar al mateix portal de vendes de productes de segona mà a internet. En poques hores el mateix número de telèfon del comprador es posava en contacte amb ell. Després de quedar en un lloc per tal de fer la compravenda falsa, els mossos i el venedor van acostar-se al lloc, moment en què els policies van poder veure clarament els dos nois que havien estafat el venedor. Els agents, després d'identificar-los, van detenir-los com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.