Passaven pocs minuts de les 10 del matí quan per la megafonia de l'Espai Gironès va sonar la cançó "Moltes felicitats...". Un polsador vermell sobre el mostrador del punt d'informació esperava el primer client àvid que el premés en escoltar la melodia. En joc, un premi de 100 € per gastar a les botigues de l'Espai. Aquesta era una de les activitats que el centre comercial va oferir ahir en els actes centrals del 10è aniversari. Deu vegades va sonar la cançó. La jornada va ser de pel·lícula en un dia amb gran afluència de públic. Un dels reclams van ser els dobles de famosos. Un gran "fotobooth" permetia als clients fer-se una fotografia amb Johnny Depp, Angelina Jolie, Doraemon o Marilyn Monroe. De postres, un enorme pastís de dos pisos, mentre la cançó Happy Birthday de Monroe va ser la cirereta abans de repartir les desenes de porcions als clients.

El polsador al punt d'informació seguia aixecant passions. Alguns clients feien guàrdia davant el taulell, esperant nerviosos fins a una o dues hores per escoltar el "Moltes Felicitats" i obtenir el premi. Alguns desistien, amb el consol però que, per cada 10 euros de compra, l'Espai regala fins al 30 de maig una entrada de cinema.

L'Espai ha posat Salt "al mapa comercial de les comarques gironines", recorda l'alcalde, Jaume Torramadé, que també era el batlle fa 10 anys. Llavors van implantar-se multitud de negocis al seu entorn i Torramadé té clar el perquè: "Quan hi ha un motor comercial atractiu, sorgeixen altres oportunitats". Va afegir que Salt esdevindrà encara més un referent amb el desenvolupament que preveu poder tirar endavant a la zona, al límit amb el terme de Bescanó. Des de fa temps, el batlle treballa per poder-hi ubicar empreses de renom, entre les quals hi ha l'Ikea.

Entre els reptes, Torramadé afirma que "la gent ja ve a Salt. El que hem d'aconseguir és que la resta del municipi, com el carrer Francesc Macià, Àngel Guimerà o la zona del Veïnat siguin atractius" i cal, a parer seu, un tipus de comerç diferent i atractiu per aconseguir l'increment d'eixos comercials.