I ara què?

"Serà el nou PSC qui acceptarà convertir-se en el catalizador de l'estabilitat del govern i exorcitzar els mals auguris preelectorals?"

03.06.2015 | 07:25
I ara què?

Després d'un final de legislatura sacsejada per un ajuntament de Girona farcit de regidors i regidores sense adscripció delegada per les urnes i d'una Diputació amb divorcis latents radiats per alguns dels seus protagonistes en directe, les incerteses de les setmanes a venir semblen més aviat engrescadores i estimulants.

Per exemple, amb qui pactarà l'alcalde Puigdemont? Acceptarà ERC convertir-se novament en el soci del cartipàs, tal i com va fer en l'etapa del tripartit i que li va costar perdre tota representativitat? O serà el nou PSC qui acceptarà convertir-se en el catalitzador de l'estabilitat del govern de la ciutat i així exorcitzar els mals auguris preelectorals? O, amb els quatre anys d'experiència en solitari sobre l'esquena, optarà l'alcalde per seguir amb majoria simple? Aquesta darrera no és una possibilitat a descartar. La llista de CiU és la que arrossega més experiència en gestió municipal. Seria, podríem dir, un mal menor. Caldrà veure quina correspondència de regidories és capaç de fer el batlle. Hi ha qui diu que la sacsejada en la nova combinació de regidors serà interessant.

I a la Diputació de Girona? Què hi passarà? D'entrada sembla clar que el vell pacte que un alcalde d'Unió en tindria la presidència s'ha trencat en mil bocins. Alcaldies en mans d'Unió com la de Salt poden saltar pels aires. I d'altres, de tota la vida com la de Platja d'Aro, s'aguantaran pels pèls en un darrer moviment de cintura pactista. A tot plegat s'hi ha de sumar la irrupció de la CUP a la vella institució. La Candidatura d'Unitat Popular ha deixat la pubertat política i viu una madura adolescència que promet maneres. I ja sabem què ha passat quan la CUP ha obert la finestra d'alguna institució hermètica. Pregunteu si no a la gent de Reus!

Si no en teníem prou, ara resulta que arriba a la capital del Ter Joc de Trons. Ben mirat no sé si tindrà a veure amb la monumentalitat del barri vell o si faran servir Girona com a inspiració argumental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

Trien les noves «cares» de l´Espai Gironès

David Soler, de 18 anys i veí de Salt, i la brasilera Laidiany Lopes, de 31 anys i...

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El Festival del Circ arriba a Girona i promet l´edició «més espectacular» de la seva història

El director manté el projecte d'un Museu Europeu del Circ "a llarg termini" i el continua...

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Mor l´empresari Manel Nadal als 94 anys

Industrial de la fusta, era el patriarca d'una de les famílies gironines amb més vocació de servei...

Salt millorarà el carrer Llarg, que tindrà més espai per als vianants

Salt millorarà el carrer Llarg, que tindrà més espai per als vianants

L'Ajuntament estudiarà la mobilitat al Barri Vell per analitzar accions que limitin l'accés de...

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Unes 2.500 persones es concentren a la plaça del Vi, uns 1.500 estudiants de la UdG s'apleguen...

Enllaços recomanats: Premis cinema