La tercera temporada dels circuits d'orientació Descobreix Girona arriba amb novetats. Des de l'Ajuntament, en col·laboració amb el club d'orientació gironí Aligots, s'han habilitat tres noves propostes: un circuit en bicicleta per Sant Daniel, amb diverses alternatives que permeten adaptar la ruta als diferents públics i nivells; un recorregut per algunes de les principals obres d'art del Barri Vell i rodalia i un trajecte per les Hortes de Santa Eugènia i les Deveses de Salt.

Durant la temporada passada van participar als circuits d'orientació 2.038 persones, el doble de participants que el 2013. Un 40% dels usuaris són gironins. El 25'6% de participants són internacionals (majoritàriament de França) i el 20'9% procedents de Barcelona. Pel que fa al perfil de públic, es tracta sobretot de famílies amb infants i grups escolars. El circuit més realitzat ha estat el del Barri Vell, fet per un 77'3% dels usuaris.

La regidora en funcions de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, destaca que «els circuits d'orientació han demostrat que a més de ser un recurs turístic familiar de primer ordre que atrau usuaris a la ciutat, són també una alternativa de lleure molt ben valorada pels mateixos ciutadans».

Els circuits d'orientació van néixer l'any 2013 fruit d'una col·laboració amb la ciutat sueca de Karlstad i el club d'orientació gironí Aligots. Es tracta de circuits semitemporals (amb vigència d'un any) que combinen la descoberta del territori amb la iniciació a la metodologia i tècniques de l'orientació.