Els càstings per fer d'extra per al rodatge de Joc de trons a Girona tindran lloc durant el mes de juliol. Malgrat que l'empresa encarregada no ha volgut concretar encara quins dies seran ni quanta gent estan buscant, sí que ha anunciat que totes les proves seran presencials (no es podran fer a través de webcams ni cap sistema similar) i que es limitarà el nombre de participants. A més, adverteixen que només necessiten figurants (extres), i que en cap cas busquen actors. Pel que fa a les possibles localitzacions de la sèrie, agafen força escenaris com l'entorn de Sant Pere de Galligants, el monestir i la vall de Sant Daniel i alguns punts del Barri Vell, entre els quals no es descarta la Catedral i els seus voltants. Tot i això, des de la productora s'està portant tota la qüestió amb extremat secretisme.

La cadena nord-americana HBO va confirmar ahir, a través d'un comunicat, que rodarà part de la sisena temporada de l'exitosa sèrie Joc de trons a «localitzacions naturals» de Girona i Peníscola. Tal com es va anunciar, la gravació tindrà lloc al setembre i compta amb la «total col·laboració» per part dels Ajuntaments de Girona i Peníscola i les «film office» de les dues ciutats, segons ha indicat la cadena.

En un comunicat, l'alcalde en funcions de Girona, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que es tracta d'una «magnífica oportunitat» de posicionar la ciutat al món, ja que la sèrie -inspirada en la sèrie de novel·les Cançó de gel i foc, de l'escriptor nord-americà George RR Martin- s'ha convertit en un autèntic fenomen de masses des de la seva estrena, l'any 2011. «Girona està de moda i que productors nord-americans i anglesos hagin escollir la nostra ciutat per ser l'escenari dels capítols de la nova temporada d'una de les sèries de més èxit dels últims anys arreu del món ho corrobora encara més», afegeix el batlle.

De moment, tot el que envolta els detalls de la gravació de la sèrie és encara un misteri, però està clar que comportarà un gran impacte a Girona. Els responsables de la sèrie ja han reservat 160 habitacions en quatre hotels de la ciutat per acollir el nombrós equip de gravació, i l'empresa encarregada dels càstings a l'Estat -la malaguenya Modexpor Internacional, que ja va seleccionar els extres per al rodatge a Sevilla- ha anunciat que farà càstings al mes de juliol per als rodatges de Girona i Peníscola. De moment, no han volgut concretar encara ni quan seran, ni el lloc ni quantes persones es necessiten, però sí que se sap que seran càstings presencials i amb un nombre limitat de participants. A més, aclareixen que només es buscaran extres, no actors.

Pel que fa a les localitzacions, el que se sap és que la productora busca espais que combinin un bon entorn natural amb la bellesa arquitectònica. Per aquest motiu, escenaris com els voltants de Sant Pere de Galligants i el monestir de Sant Daniel són alguns dels que tenen més opcions per resultar escollits. Els responsables de la producció també s'han interessat per la Catedral i els seus entorns.

Per als seguidors de la sèrie, la incògnita que queda per resoldre és saber a quin regne donarà vida Girona. De moment s'ha especulat que podria ser Casterly Rock, de la Casa dels Lannister, Highgarden, la casa Tyrell, o fins i tot Antigua, la ciutat més antiga de Ponent.

Aquesta no és la primera visita de Joc de trons a l'Estat espanyol, ja que també ha rodat a Còrdova, Sevilla i Osuna (Andalusia). Allà s'hi van rodar escenes ambientades a Dorne, una de les set zones dels Set Regnes més càlida i amb tocs àrabs. Als sud de l'Estat, la gravació va suposar tot un fenomen, amb els seguidors de la sèrie anant-ho a veure cada dia. A Girona s'espera quelcom similar.