La CUP-Crida per Girona ha reclamat a l'equip de govern que faci públic el contingut complet dels acords previstos amb l'empresa nord-americana HBO per al rodatge de Joc de Trons a la ciutat. La formació valora positivament la decisió d'enregistrar part de la sisena temporada de la sèrie a la ciutat, però considera que és necessària "la màxima transparència" per saber què comportaran les tasques de gravació -que duraran tres setmanes- als veïns de la ciutat.

En aquest sentit, el partit independentista s'ha mostrat "molt preocupat" pel fet que l'Ajuntament tingui intenció d'eximir la multinacional nord-americana del pagament de les taxes d'ocupació de la via pública i l'ús d'equipaments municipals. En aquest sentit, la CUP ha demanat que es faci complir la normativa municipal igual que es fa amb qualsevol entitat o associació del territori a l'hora de realitzar activitats a la ciutat.

En aquest sentit, la CUP recorda que HBO obté uns beneficis multimilionaris,que poden rondar al voltant dels 754 milions de dòlars anuals. Per això, també proposa que s'arribi a un acord amb la productora perquè, a més de l'enregistrament de la sèrie, pugui fer una aportació a l'entramat cultural de la ciutat, ja sigui en forma d'equipaments, iniciatives audiovisuals o algun projecte en concret.

Una filmació sonada

HBO ha confirmat aquesta setmana que rodarà part de la sisena temporada de Joc de Trons a la ciutat de Girona. El rodatge tindrà lloc durant tres setmanes del mes de setembre i el càsting per a seleccionar els "extres" es farà durant el mes de juliol. De moment, l'Ajuntament de Girona ja s'ha mostrat molt satisfet per la promoció turística que el rodatge comportarà per a la ciutat.

L'alcalde en funcions, Carles Puigdemont, ha manifestat que es tracta d'una "magnífica oportunitat per posicionar la ciutat al món", ja que la sèrie s'ha convertit en un autèntic fenomen mediàtic des de la seva estrena, el 2011. "Girona està de moda i que productors nord-americans i anglesos hagin escollit la nostra ciutat per ser l'escenari dels capítols de la nova temporada d'una de les sèries de més èxit dels últims anys arreu del món ho corrobora encara més", ha indicat Puigdemont.