La bandera espanyola torna a onejar a la teulada de l'ajuntament de Girona. Ho fa conjuntament amb la catalana, la de la ciutat i la d'Europa. El consistori s'ha vist ?obligat per una sentència arran d'una demanda interposada per la delegació del Govern central a Catalunya. La CUP ja n'ha demanat la retirada. Des del 26 d'octubre de l'any 2012 a l'ajuntament de Girona només hi havia hissada una bandera, la catalana. La nit anterior algú, suposadament, hauria robat la bandera espanyola que hi havia a la part alta de l'edifici consistorial. Era pocs dies abans del pregó de les Fires i Festes de Sant Narcís.

Aleshores era el segon cop en pocs mesos que desapareixia l'estendart. La primera hauria estat cremada, el 2 de setembre de 2012. Després d'aquest segon incident, la solució de l'ajuntament va ser retirar-les totes a excepció de la catalana. L'alcalde, Carles Puigddemont, es va mostrar ahir resignat i va indicar que han esgotat tot el recorregut judicial però que, tal com havia assegurat, un cop la sentència ha estat ferma, s'hi ha donat compliment.

La Delegació del Govern de l'Estat havia instat dues vegades l'Ajuntament a penjar la bandera espanyola: al febrer i al setembre del 2013. Finalment, l'Estat va presentar la denúncia el 3 de març de 2014.