Els amants de Girona o tots els interessats a conèixer els racons i atractius de la ciutat, el seu passat i altres dades d'interès disposen d'una nova guia turística per a dispositius mòbils i tauletes. L'aplicació ideada per JAS Edicions de la mà de Jordi Fañanàs, permet fer un recorregut per la ciutat amb textos del periodista i escriptor gironí Miquel Fañanàs, amb fotografies de Jordi Torres.

Aquesta guia global permet fer un recorregut pels espais de la ciutat més atractius per als turistes, així com els monuments o els museus, alhora que dóna l'opció de conèixer aquells aspectes menys coneguts de Girona, com les llegendes de la ciutat o diverses curiositats, com per exemple, descobrir quina és i on està la plaça més petita del món. Fins i tot s'informa del Girona Futbol Club, dels museus i dels festivals que es van fent al municipi al llarg de l'any. La intenció és esdevenir una eina útil per conèixer més profundament Girona, i que sigui útil per als turistes, però també interessant per als gironins. També incorpora l'aplicació i tots els serveis de "Girona In" dissenyada per l'Ajuntament, així com un plànol per fer geolocalitzacions. En aquest sentit, per exemple, pot ser molt útil per poder seguir les rutes i caminades que es proposen per entorns verds.

Hi ha capítols dedicats a la Girona jueva i a la Girona misteriosa que incorporen elements que poden passar desapercebuts per als mateixos gironins. A banda d'aquests dos capítols, a la guia es pot trobar un apartat dedicat a la Girona antiga, un altre dedicat a la Girona de Josep Pla, un a la Girona de Rafael Masó (on es poden conèixer detalls de la seva biografia i de les seves obres principals) i un altre a la Girona pecadora, a més d'informació sobre l'entorn natural de la ciutat i altres dades d'interès.

L'aplicació, sota el nom de Guia de Girona, ja està disponible per a Android i per a iPhone. Té un cost de descàrrega d'1,99 euros (+ IVA). Està disponible en català, castellà, anglès, francès i rus.