El segon sorteig de les places de les escoles bressol genera quatre al·legacions

Educació i els serveis jurídics municipals estan redactant la resposta a les queixes pel desgavell causat per un error en la primera adjudicació

10.06.2015 | 07:31

La repetició del sorteig per adjudicar les places de les escoles bressol públiques de Girona ha generat quatre al·legacions. Són quatre famílies que havien obtingut una plaça en el primer sorteig i que es va acabar anul·lant en detectar-se un error. En el segon sorteig no han tingut la mateixa sort i s'han quedat sense plaça, en cap centre, per als seus infants.

Ara mateix, l'àrea d'Eduació de l'Ajuntament i els serveis jurídics municipals estan redactant la resposta a les queixes d'aquestes qutre famílies, segons va explicar ahir la regidora d'Educació en funcions, Isabel Muradàs. En cas que la resposta no convencés aquestes quatre famílies podrien seguir insistint en favor dels seus drets per altres vies, per exemple per la judicial.

En aquest segons sorteig el número que marcava qui eren els afortunats era el 142. La publicació de les llistes d'alumnes admesos i barem definitiu va ser el 5 de juny i les al·legacions s'havien pogut presentar fins el 3 de juny. El període de matriculació a l'escola assignada i la sol·licitud d'ajudes està obert fins el 12 de juny.

El sorteig només s'havia fet per les famílies que havien quedat empatades a punts ja que en molts casos el sistema de puntuació (per exemple per la proximitat en un centre, els recursos econòmics o si ja hi ha algun germà, entre altres) ja adjudicava una plaça en un centre. En total hi ha hagut 677 demandes d'una plaça d'escola bressol per un total de 426 places públiques.

El sorteig es va haver de repetir en detectar-se una errada quan es va celebrar el 27 de maig que va afectar la "generació de les llistes provisionals que afecta el número aleatori i el sorteig".

L'origen de l'errada

L'origen de l'errada va ser un programa informàtic que s'ha implementat durant aquest curs per tot el que afecta a les matrículacions, pagaments i incripcions. El software, que havia anat molt bé per agilitzar altres aspectes, va causar un problema inesperat en modificar-se algunes dades de les mares i els pares.

En concret es desconeixia que en corregir dades de les famílies, com per exemple les lletres d'un cognom o d'una adreça, donava un nou número a les famílies que feien una sol·licitud, quan en realitat ja se'ls havia assignat un altre número.

Aquesta nova assignació del número no afectava només la família a la qual s'havia fet la correcció, sinó que correlativament modificava la xifra a les següents famílies. Un canvi en una altra família, modificava de nou el número.

El resultat va ser que les famílies tenien en ment un número però en publicar-se els resultats del sorteig es van anar assignant les places de les escoles bressol en funció dels números modificats. Per tant, no coincidien els números inicials amb els finals ni les places atorgades.

En saber-se aquest que hi havia hagut aquests errors, de fet des de l'àrea d'Educació, es va trucar a totes les famílies afectades, una per una, per disculpar-se i explicar l'errada.

Els assessors jurídics de l'Ajuntament van indicar que, vist que el procés no estava finalitzat perquè els resultats del sorteig no eren definitius sinó provisionals, es va decidir tornar a repetir el sorteig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Manel Nadal i Oller en una imatge d'arxiu
Mor Manel Nadal als 94 anys

Mor Manel Nadal als 94 anys

Industrial de la fusta, era el patriarca d'una de les famílies gironines amb més vocació de servei...

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Girona surt al carrer en protesta per l´empresonament de Cuixart i Sànchez

Unes 2.500 persones es concentren a la plaça del Vi, uns 1.500 estudiants de la UdG s'apleguen...

Girona denuncia l´Estat per vulnerar els drets de llibertat d´expressió, reunió i opinió

Girona denuncia l´Estat per vulnerar els drets de llibertat d´expressió, reunió i opinió

Marta Madrenas i els representants d'Òmnium i l'ANC a Girona presenten una denuncia als jutjats...

Els capgrossos de Girona estrenen un conte infantil al Teatre, aquest dijous

Els capgrossos de Girona estrenen un conte infantil al Teatre, aquest dijous

La Fal·lera enceta una línia editorial per difondre la imatgeria de la ciutat, amb una obra de...

Concentració Solidaritat amb Galícia pels focs

Concentració Solidaritat amb Galícia pels focs

La plaça del Vi va ser l'escenari d'una concentració en suport dels afectats pels...

2.000 persones es concentren a Girona en suport a Sánchez i Cuixart

2.000 persones es concentren a Girona en suport a Sánchez i Cuixart

Els manifestants acompanyen l'Ajuntament, l'ANC i Òmnium a presentar una denúncia pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema