L'Ajuntament de Girona ha adjudicat recentment les obres per reformar l'espai de la Rosaleda, al Parc de de la Devesa, per reconvertir-lo en un restaurant-espai formatiu a l'empresa Rubau Tarrés SA per un total de 110.153 euros (IVA exclòs). És l'empresa que va presentar la millor oferta. En total, es van rebre sis pressupostos i el preu de sortida era de 125.889 euros. El termini d'execució dels treballs serà de dos mesos a partir del moment en què se signi l'acta de comprovació del replanteig.

Un cop acabades les tasques, se cedirà la gestió de l'espai a una entitat del tercer sector sense ànim de lucre. L'objectiu és que joves aturats, d'entre 16 i 30 anys, sense formació i en risc d'exclusió, puguin aprendre oficis relacionats amb l'hostaleria.

La voluntat de l'Ajuntamentde Girona és que el local de la Rosaleda no estigui gestionat per cap gran empresa ni que serveixi per ?gua?nyar-hi diners, sinó que volen que el porti una entitat del tercer sector que pugui oferir pràctiques als joves que ho necessitin i ho desitgin.

La intenció municipal és que amb l'obertura del local es pugui donar més vida social al Parc de la Devesa. El nou bar-restaurant estarà situat just al costat del local de l'Associació de Veïns Devesa- Güell, que es va inaugurar fa uns mesos, al costat de l'entrada dels jardins de la Devesa.