El Consell Escolar Municipal (CEM) de Girona va aprovar la realització d'una enquesta per conèixer la satisfacció dels centres educatius en relació a la normativa sobre l'ús dels mòbils a l'interior dels recintes escolars. A finals de l'any passat es va aprovar un reglament relatiu a l'ús dels telèfons mòbils als centres de secundària, on en el primer apartat s'indica que "es prohibeix l'ús del mòbil dins del recintre del centre a tot l'alumnat, excepte autorització expressa del professorat per a usos didàctics". El document també deixa clar que "el mòbil no es pot fer present, ni visible, ni audible, encara que sigui per utilitzar alguna de les seves aplicacions. Cal apagar el mòbil en entrar al centre". Dues frases molt precises sobre la prohibició de l'ús dels telèfons mòbils als centres educatius que ara alguns representants de la comunitat educativa asseguren que es van sobredimensionar als mitjans.

A proposta de la comissió de millora de la qualitat, aquesta enquesta haurà de determinar si "s'ha fet efectiva l'aplicació de la normativa i quins han estat els resultats". Encara no s'han concretat les preguntes del qüestionari però faran referència a l'efectivitat de la prohibició i a l'ús pedagògic i digital dels telèfons mòbils. A més a més, en aquest darrer Consell Escolar Municipal es va acordar emtre un informe de valoració sobre el resultat de l'enquesta i considerar si és oportú realitzar alguna activitat relacionada amb el tema de l'educació digital al llarg del curs 2015-16.

La normativa de regulació del telèfon mòbil va ser redactada per la comissió de millora de la Qualitat com a recomanació en observar que cada centre aplicava un seguit de mesures que no tenien perquè coincidir amb les d'una escola o institut. En l'apartat explicatiu, el text indicava que els telèfons mòbils són un bon instrument tecnològic però que "un ús no regulat pot crear un a sèrie de problemes als centres", com la pèrdua d'atenció dels alumnes, pèrdua de sociabilitat i fotografies o comentaris no desitjats fruit de conflictes dins i fora dels centres.

La normativa inclou fins i tot un seguit de passos per recuperar el mòbil, en cas que fos custodiat. També es precisava que "els centres podran flexibilitzar aquest reglament, per tal d'adaptar-lo als ensenyaments postobligatoris, amb alt percentatge de majors d'edat".