La Junta de govern de Girona ha aprovat recentment el projecte d'urbanització del carrer Sant Daniel i els entorns del monestir per un total de 1.260.290 euros (IVA inclòs). Aquesta aprovació és inicial i ja permet presentar al·legacions. Posteriorment, haurà de ratificar-se probablement en una sessió plenària. A continuació ja es podran licitar els treballs i adjudicar les obres.

El projecte aposta perquè l'actual vorera, al costat de les cases, guanyi quasi un metre d'amplada respecte als prop de cinquanta centímetres actuals que impedeixen, per exemple, que dues persones puguin caminar de costat i n'obliga una a anar per la calçada. Això fa que a la pràctica, els vianants vagin ja, per costum, tots per l'asfalt, amb els perills que això suposa en el cas que passi un vehicle.

A més d'ampliar la vorera fins a un metre i vint centímetres al costat de les cases, també es preveu enderrocar el mur de la banda del riu per generar-hi una passera de fusta de quasi dos metres d'amplada. Els fanals, que estan a sobre d'aquest mur es trauran i els nous es traslladaran a l'altre costat de carrer, per generar una frontera entre la vorera i la calçada ja que estaran anivellats. Alguns elements de mobiliari urbà com jardineres, bancs o papereres també faran aquesta funció.

La passera de fusta es mantindrà pràcticament des de Sant Pere Galligants fins al Monestir de les Monges Benedictines. La passera quedarà penjada del riu Galligants, a l'estil del que ja funciona al riu Onyar, al carrer de la font del Rei, paral·lel a la Rutlla.

Pel que fa a la calçada, quedarà anivellada a la vorera, i uns centímetres més avall de la passera de fusta. La superfície probablement estarà fet amb un material que deixarà palès que es tracta d'un vial amb preferència per a vianants i amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora.

Els treballs probablement s'executaran per fases, ja que s'haurà de tenir en compte el respecte de la mobilitat dels veïns ja que la carretera és pràcticament l'únic punt d'accés i sortida pensat per als vehicles de la vall de Sant Daniel.

Fa més d'un any ja es va fer una actuació a l'altre costat del riu Galligants. Gràcies a fons europeus es va crear un passeig de superfície tova que connecta la plaça dels Jurats, el Passeig Arqueològic i la Font del Bisbe. Aquest camí permet evitar un tros de la carretera.