Caixa de Trons Girona i diverses entitats han organitzat per avui un gran festa de presentació dels gegants dels barris que conformen el denominat sector de l'Esquerra del Ter, Carmen i Benet. En el projecte, promogut per Caixa de Trons Girona i les associacions de l'Esquerra del Ter també hi han participat les escoles de la zona i una gran quantitat de voluntaris voluntaris. L'artesà Nuxu Perpinyà també ha col·laborat en el projecte.

La festa de presentació dels gegants començarà amb una cercavila (11.30 hores) amb inici a sota dels arbres de la confluència entre el passeig de la Copa i el Pont de la Barca.

Allà mateix, l'animador infantil Àngel Daban i el grup de teatre Poca Pena.som explicaran l'auca dels gegants de l'Esquerra del Ter. Els seus padrins; els gegants de Girona, Fal·lera Gironina, i els gegants de Fornells participaran en el seu bateig. La cercavila dels gegats creuarà el Pont de la Barca que és on treballava en Benet, burot de l'Ajuntament de Girona i per on cada dia passava la Carmen a l'entrada o a la sortida de la ciutat.

El recorregut acabarà a la ?Guingueta de Fontajau on hi haurà el ball dels gegants i es podrà sentir en primícia la peça que s'ha compost per a ells. Per acabar la jornada de celebració hi haurà un vermut popular i un brindis.