Els bars i restaurants de la Rambla continuen indignats per la decisió de l'Ajuntament de no deixar ajuntar les taules a partir de les onze de la nit al Barri Vell. El president de l'Associació de Bars i Restaurants de la Rambla (englobada dins la Fecasarm), Francesc Planas, lamenta que la decisió s'hagi pres de forma unilateral, sense tenir en compte l'opinió dels afectats, i nega que la prohibició estigués inclosa en les llicències dels anys anteriors, tal com ha assegurat l'Ajuntament. A més, creu que paguen "justos per pecadors", ja que, en la seva opinió, els problemes no els causen les terrasses sinó precisament aquells locals que no en tenen, ja que quan estan molt plens o fa calor els clients surten a fumar o a fer una cervesa al carrer, amb el consegüent soroll que comporta. "Estem dolguts perquè s'ha pres una decisió que ens perjudica sense tenir-nos en compte", es queixa.

Planas té clar que "cal respectar el descans", però també demana que es posi un "horari raonable". I, segons indica, a l'estiu no hi ha pràcticament ningú que se'n vagi a dormir a les onze de la nit, hora en què s'ha prohibit ajuntar taules. A més, subratlla que els clients dels restaurants de la Rambla són majoritàriament cívics i educats, molt diferents als que, indica, causen escàndols a altres zones de la ciutat.

El representant dels bars i restaurants de la Rambla recorda que els vuit restaurants del carrer junts paguen uns 20.000 euros anuals per les terrasses, i 12.000 més per la recollida d'escombraries. I, segons indica, tenen bàsicament l'estiu, Temps de Flors i algun cap de setmana de tardor per recuperar la inversió, de manera que si no els deixen ajuntar taules ni ampliar els horaris el negoci se'n pot acabar anant en orris. "Tots plegats donem feina a unes 50 persones, i si ens continuen collant tant potser no podrem mantenir tots els llocs de treball", lamenta Planas. Tenint en compte que aquest hivern ha estat especialment difícil per les terrasses, ja que no han pogut fer gaire negoci, Planas tem els efectes que tindrà la prohibició durant els mesos d'estiu.

Però no es tracta només d'aquesta nova mesura, ja que els bars i restaurants de la Rambla també es queixen que l'Ajuntament no escolta cap de les seves propostes. L'hivern passat, indica Planas, van proposar que es poguessin instal·lar pantalles de metracrilat transparent per separar les diferents terrasses i que, a la vegada servissin de protecció per als clients, per tal que poguessin prendre alguna cosa protegits del fred. Tot i això, es queixa que el consistori els va denegar la proposta sense cap més explicació. Una altra suggerència que, segons diu, l'Ajuntament no ha escoltat és la d'obrir els llums més aviat en dies especialment foscos o de mal temps a l'hivern.

Així doncs, Planas, com a representant dels establiments de la Rambla, es queixa que l'Ajuntament només té en compte el que diuen els veïns -que sovint es queixen dels sorolls excessius que hi ha a la nit- i que no escolta cap de les propostes dels restauradors. "No hi ha cap sensibilitat de l'Ajuntament respecte als nostres problemes", indica.