La Flama del Canigó arribarà aquesta tarda a prop de 400 poblacions de parla catalana. Entre aquestes hi ha la ciutat de?Girona on s'han organitzat diferents activitats per la seva arribada. Centenars d'equips de foc distribuiran aquell dia la Flama portada directament del Canigó. Seguint diverses rutes, doncs, la Flama encendrà desenes de fogueres d'arreu, la vigília de Sant Joan.

Nemesi Solà, veterà impulsor de la Flama i antic escolta, és l'autor del missatge d'enguany, que recorda que en els temps en què «els desitjos del poble foren reprimits a sang i foc, l'expressió popular donava als Focs de Sant Joan un sentit de resistència».

Membres de l'ADAC portaran la Flama del Canigó a Girona, on l'ADAC i "mnium Cultural organitzen els actes de rebuda. La programació a Girona començarà a les sis de la tarda, amb l'organització de jocs tradicionals a la plaça del Vi. També hi haurà una cercavila amb la Fal·lera Gironina i els gegants de Girona, sortida de la plaça Independència. Posteriorment, a les set de la tarda hi haurà l'arribada de la cercavila a la Plaça del Vi i ball de gegants amb la Fal·lera Gironina, rebuda de la Flama del Canigó, aixecada de castells humans a càrrec dels Marrecs de Salt, lectura del manifest,a càrrec de Marta de Puig, coordinadora de l'ANC Girona i lliurament de la Flama a les entitats. Seran aquestes entitats i associacions de veïns les que recolliran la Flama perquè presideixi els actes de Sant Joan als barris, ja siguin fogueres, sopars o altres activitats.