Horaris extraordinaris per a les terrasses aprofitant la revetlla

L'endemà de Sant Joan entrarà en vigor el drecret que permet, en algunes zones, tancar més tard

24.06.2015 | 06:51
Terrasses plenes a la plaça Independència de Girona.

L'entrada de l'estació d'estiu comporta diferents canvis en l'horari de les terrasses. Puntualment i només per al dia d'avui (revetlla de Sant joan) els bars i els restaurants amb terrassa podran tancar en un horari excepcionalment més tardà. A partir de demà, també podran tancar més tard que, per exemple fa dos dies ja que entrarà en vigor el drecret d'estiu, malgrat que no s'allargarà tant com per la nit de Sant Joan.

Durant la revetlla, els establiments inclosos en la zona A, la més restrictiva de la ciutat (carrers estrets) podran tancar a la una de la matinada, quan la resta de l'any poden fer-ho a les dotze de la nit. Els locals inclosos en la zona B, avui podran tancar a les dues de la matinada. A partir de demà podran fer-ho a dos quarts d'una entre setmana i a dos quarts de dues els caps de setmana i vigília de festius. És mitja hora més que la resta de l'any fora de l'estiu. Els establiments de la zona C, la menys restrictiva pel seus espais amplis com la plaça Catalunya, avui poden tancar a dos quarts de tres de la matinada. Durant l'estiu podran tancar a la una entre setmana i a les dues el cap de setmana, mitja hora més tard que a l'hivern.

L'impediment d'ajuntar taules

Respecte als horaris, el secretari general, Joaquim Boadas de Quintana, va reiterar que el que caldria és «unificar» els horaris i no dividir la ciutat per zones. al seu parer, hi ha establiments que són discriminats només per estar en determinada part de la ciutat, quan els seus clients en realitat no molesten els veïns. Segons ell, s'hauria d'establir un únic horari i penalitzar aqurlls qui no el compleixin o causin molèsties. Assegura que amb la gent a les terrasses s'evitaria el «botellón» i tot estaria més controlat. A més, veu una contradicció que es permetin determinats horaris a les terrasses però s'impedeixi ajuntar taules. «Pot ser un problema per captar gent als establiments», lamenta Boadas de Quintana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema