Els Mossos d'Esquadra estan investigant un possible cas d'assetjament homofòbic cap a un estudiant d'un institut de?Girona. El noi afectat va presentar la denúncia el 5 de juny als Mossos d'Esquadra. Segons ha pogut saber aquest diari, el noi patia bullying des de feia dos anys per un grup de companys i ha demanat canviar de centre.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que s'ha presentat la denúncia per un possible delicte de vexacions i injúries però no han facilitat més informació per preservar la identitat del menor d'edat. El cas el va fer públic ahir els col·lectius de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals (LGTB) durant la presentació dels actes per commemorar el 28 de juny, el Dia de l'Alliberament LGTB, organitzada per la Comissió Unitària 28 de juny.

Serà en una d'aquestes activitats programades on es parlarà d'aquest cas i també de l'assetjament patit per una parella a l'Alt Empordà on es va arribar a pintar el seu cotxe amb insultat per la seva condició sexual. En concret, se'n parlarà el 25 de juny, en una xerrada sobre la nova llei, a Can Ninetes (19.00 hores) amb la presència del president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez. El 26 de juny hi haurà una manifestació unitària d'àmbit català a Blanes (20.00 hores), el 27 de juny hi haurà una master class de zumba (19.00 hores) a la Copa i un concert per l'alliberament (22.00 hores). El 28 de juny hi haurà una concentració al Pont de Pedra i una acció sorpresa. El 30 de juny al local sindical de CCOO-UGT (19.00 hores) es parlarà de la «LGTBfòbia» al món laboral.