La policia multa un ciclista que anava per la vorera a tota velocitat

Alcalà diu que no s'està anant «a la caça i captura» i que la campanya informativa segueix un mes

24.06.2015 | 06:51
Un usuari de la bicicleta aturat per un agent de la policia municipal, ahir al migdia, al carrer Santa Eugènia · Marc Martí

La primera jornada en què l'Ajuntament de Girona va advertir que començaria a posar multes als ciclistes que cometessin infraccions greus va acabar amb una sola denúncia. Aquesta dada, si més no, és la que va indicar ahir, a les set de la tarda, el regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat en funcions, Joan Alcalà. La sanció s'hauria imposat a un usuari de la bicicleta que anava molt depressa per la vorera del carrer Santa Eugènia, posant en perill la seguretat dels vianants, quan a més a més, el vial té espais a la calçada per al pas de les bicicletes. La sanció és de 200 euros.

De fet, la presència d'agents de la policia en aquest carrer van ser constants durant tot el dia. En la majoria de casos però, simplement es va advertir als ciclistes que estaven cometent una infracció, quan aquesta es produïa davant seu. Per exemple, anar per la vorera entre la plaça del Barco fins a l'encreuament amb el riu Güell, quan les bicicletes tenen prioritat a la calçada, o el tram fins al Parc Central, quan hi ha el carril compartit amb els autobusos o amb taxis. També estaven al final del carril bici, passat el viaducte quan els usuaris han de girar cap a la plaça Poeta Marquina. Aquells que seguien rectes, en direcció a la plaça Marquès de Camps, també eren aturats per la policia.

600 avisos en una setmana

Malgrat que les xarxes socials ahir bullien, assegurant que s'estaven imposant sancions a tort i a dret, Alcalà va assegurar que prioritàriament se seguirà informant els ciutadans que cometin una infracció sempre que aquesta sigui molt greu, com saltar-se un semàfor, anar en direcció contrària o anar a tota velocitat per la vorera. El regidor va afirmar que no s'està anant «a la caça i captura» dels ciclistes. Va admetre que s'ha entrat en »una altra fase», però va recordar que el dispositiu, eminentment informatiu, es mantindrà activat fins al 31 de juliol. La setmana passada per exemple, es van fer més de 600 avisos a ciclistes. Fins i tot, va deixar clar que ha ordenat a la policia que faci servir «el sentit comú». Per exemple, si un ciclista va a una velocitat adequada a la dels vianants, per una vorera ampla de la carretera Barcelona, conscients del risc que representa circular per la calçada d'aquesta via, no se'l sancionarà.

Alcalà va recordar que per tal que les bicicletes comencin a ser tingudes en compte «han de prendre els carrers i utilitzar tots els espais que tenen a disposició per circular per la ciutat». També va deixar clar que si algú és sancionat i considera que és injust, podrà presentar al·legacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Girona

El gegants van ser protagonistes d'una de les prèvies de fires.
Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Les Fires i Festes de Sant Narcís escalfen motors

Els gegants i la prèvia de la competició entre barris van servir d'avantsala de la festa de la...

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

La Fira de Mostres creix un 8% en superfície d´exposició contractada

El certamen tindrà 397 estands i entre les novetats inclourà tallers de la UdG i d'emprenedoria...

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

Un projecte per estudiar les vivències a l´antic hospici guanya la beca 8 de març

S'ha atorgat a Céline Xicola i Montserrat Carbonell. La subvenció, de 6.000 euros, busca potenciar...

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

Condemnen a 16 anys i 3 mesos de presó l´assassí de Montse Méndez

La sentència imposa una pena de dos anys de presó al seu company de pis, que va ajudar-lo a...

Ningú no governa el turisme

Ningú no governa el turisme

La jornada «Governar la ciutat amb turisme», celebrada ahir a Girona, conclou que és molt difícil,...

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Successos Un detingut per robar en un pis de Salt

Agents de la policia local de Salt han detingut recentment un jove de 21 anys per la seva...

Enllaços recomanats: Premis cinema