La CUP ha posat el crit al cel per la decisió de l'Ajuntament de Girona de sancionar els ciclistes que cometen irregularitats. La portaveu del grup municipal, Laia Pèlach, va qualificar com una «vergonya» que «aquesta ofensiva s'hagi tirat endavant de forma unilateral i amb un regidor que ho és en funcions». La representant de la formació independentista lamenta que aquest mesura «s'ha fet d'esquena a un espai representatiu com la Taula de la Mobilitat i fins i tot amb la opinió en contra d'entitats referents com Mou-te en Bici, que fa uns dies va fer públic un comunicat rebutjant aquesta actitud Mou-te en Bicisancionadora».

Laia Pèlach recorda que Mou-te en Bici ha elaborat un document on s'han detectat més de «més de 100 punts que necessiten millores per poder fer possible una circulació en bicicleta segura i eficient».

Mai ha estat una prioritat

La representant de la CUP assegura que la xarxa de carrils bici existents a la ciutat -27 quilòmetres pensats expressament per als usuaris de la bicicleta- és «precària» i anima els gironins a «fer uns quants recorreguts» i a comparar-ho «amb la xarxa de carrers circulables amb cotxe o amb la xarxa de carrils bici de Barcelona o d'alguna ciutat de centre o nord d'Europa». Assegura que «se us farà evident que la bicicleta a Girona no és ni ha estat mai una prioritat».

Per portaveu de la CUP «s'ha de tenir molta barra, per, en un context com aquest, donar l'ordre de crear un dispositiu per sancionar amb multes d'entre 60 i 200 euros els i les ciclistes que, simplement, circulin per espais no permesos independentment de que ho facin amb més o menys cura».

Per a la CUP, l'Ajuntament vol «criminalitzar la bicicleta com a mitjà de transport» i recorda que «d'actituds incíviques i infraccions se'n fan a totes bandes però em sembla inadmissible aquesta voluntat manifesta d'atacar els usuaris de la bicicleta. «Cada vegada som més els i les que ho tenim clar i no ens deixarem trepitjar» finalitza la regidora.