El president de la Generalitat, Artur Mas, assistirà dijous a la tarda a l'acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona, que reconeixen joves emprenedors i innovadors d'entre 16 i 35 anys. L'acte, que es farà al Palau de Congressos estarà presidit pels reis Felip i Letícia. També hi seran el conseller de la Presidència, Francesc Homs i el delegat territorial del Govern, Eudald Casadesús.

ERC i la CUP no hi assistiran

Mentrestant, la portaveu d'ERC a a Girona, Maria Mercè Roca, ha proposat que la Fundació Princesa de Girona canvii de nom i es desvinculi de la Casa Reial espanyola.

Roca reclama que «aquesta Fundació respecti l'acord que el Ple de l'Ajuntament va aprovar ara fa un any, en que s'afirmava que la distinció de Princesa de Girona, que ostenta l'hereva a la Corona espanyola, no representa la ciutat».

Per aquest motiu ERC creu que la Fundació no hauria d'utilitzar el nom de la ciutat i tampoc el títol de Princesa de Girona, ja que la ciutat no el reconeix. Mentre la situació no es «normalitzi, els regidors no assistiran cap dels esdeveniments d'aquesta Fundació organitzi». La CUP tampoc assistirà al Fòrum.