El londinenc Nick Goundry, un reconegut editor d'una web de localitzacions d'espais per a sèries i pel·lícules va visitar Girona el 14 d'abril. Aquell dia la ciutat va rebre diferents localitzadors internacionals que realitzaven un viatge organitzat per la Catalunya Film Commission amb la finalitat de valorar diferents espais com a possibles platós de rodatge. Hi va col·laborar la Girona Film Office. Alguns d'aquests localitzadors eren Becky Brake que treballa per Paramount (EUA), Tina Winholt, productora de Zentropa (Dinamarca), Mickaël Bec, productor de Purple Papaya Films (França) i Nick Goundy, editor de The Location Guide.

Goundry explicava que Girona és una de «les joies arquitectòniques de Caalunya» i una «atractiva barreja d'estils colpejats per segles d'història». Remarcava que està unida amb Barcleona amb el tren d'alta velocitat i descrivia que té un «laberint de carrers estrets» i ofereix «delícies culturals que satisfan el visitant més exigent així com botigues, cafeteries i brillants cases penjant del riu».

Sobre el món audiovisual explicava que hi filmen habitualment televisions locals i s'hi roden campanyes comercials internacionals però que els productors de cinema i de televisió internacionals encara l'han de descobrir. Insistia que té una arquitectura que abasta diversos segles que serveixen per atendre les necessitats de producció.