Un cotxe va quedar de l’inrevés ahir al mig del carrer Emili Grahit de Girona després que el conductor perdés el control i acabés topant amb un altre vehicle que estava aparcat. L’accident es va produir uns minuts abans de les quatre de la tarda en un tram recte del vial, entre l’escola Pericot i la caserna de la Guàrdia Civil.

El conductor, un veí de Barcelona d’uns setanta anys, va fer un cop de volant després de marejar-se o adormir-se, segons hauria declarat a la policia. El vehicle, un Mercedes 140, circulava en direcció a la plaça dels Països Catalans des de la zona de la Creueta.

Amb la maniobra brusca que va fer el conductor un cop va obrir els ulls, possiblement per no topar amb la vorera de la seva dreta, va acabar creuant els tres carrils que tenia a la seva esquerra, un en el mateix sentit que el seu i els altres dos en direcció contrària. Per sort, no hi havia massa trànsit i cap altre cotxe s’hi va estampar.

Topada

Tot i això, el conductor va acabar topant amb un Renault Megane aparcat. Els moviments que feia el xofer per evitar el xoc va acabar amb el cotxe bolcat i al mig d’un dels carrils de circulació. Poc després de la topada, es van parar dos vehicles a socórrer els dos ocupants del cotxe sinistrat, una furgoneta i un turisme que van anar corrent per ajudar els afectats, dos germans de Barcelona.

El conductor no va patir ferides malgrat el fort impacte però l’acompanyant es queixava de dolors al tòrax. El soroll de l’accident va provocar que molts veïns dels blocs de pisos del mateix carrer i de l’altra banda del riu (on donen molts habitatges del carrer del Carme) treiessin el cap per la finestra o el balcó.

Alguns vianants també van anar a socórrer ràpidament els germans. Poca estona després van aparèixer diversos cotxes dels Mossos d’Esquadra, dos camions dels Bombers, diversos agents de la Policia Municipal i una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

Mentre els mossos i la policia regulaven el trànsit i miraven d’esbrinar què havia passat, els Bombers van netejar la calçada i l’ambulància es va endur els dos ocupants a l’hospital Josep Trueta de Girona, per tal que se’ls fés una revisió, sobretot a la dona, per si tenien algun tipus de lesió per culpa de l’accident de trànsit.