El sisè Fòrum Impulsa, l'epicentre de l'emprenedoria, canvia de format aquest 2015. La trobada internacional inclou una quarantena d'activitats -moltes simultànies- i fins a 70 ponents amb l'objectiu de despertar talents i vocacions entre els joves. Però abans l'Auditori no s'ompli de tallers i ponències, cal trencar el gel. Sobretot, entre els centenars de joves d'entre 16 i 35 anys que segueixen el Fòrum. Per això, i per primer cop, més de 300 nois han participat en una sessió de networking que els ha permès compartir objectius, relacionar-se amb d'altres i saber com fer realitat allò que persegueixen. La fórmula: respondre en comú preguntes com "I tu, en què destaques?" o "Quin és el teu somni?".

Els joves són els protagonistes del Fòrum Impulsa, que serveix per posar de relleu l'eix pel qual va ser creada la Fundació Princesa de Girona (FPdGi): el foment de l'emprenedoria. I precisament, a instàncies d'ells, aquesta sisena edició ha incorporat un nou acte, previ a l'entrega dels premis i a les ponències i tallers que ompliran l'Auditori de Girona entre avui i demà.

Després que molts d'ells demanessin poder-se conèixer més, el Fòrum Impulsa ha organitzat una sessió de networking. S'ha fet al pavelló dels Maristes de Girona i hi han pres part més de 300 joves dels 800 que assistiran al Fòrum. Tots ells, d'entre 16 i 35 anys i vinguts d'arreu de la geografia estatal.

L'objectiu de la sessió, apart de trencar el gel, també era el de fomentar talents i vocacions. I tot plegat, amb la voluntat que la llavor del Fòrum Impulsa vagi més enllà de Girona. És a dir que aquests joves puguin descobrir interessos, projectes i objectius comuns i intercanviar-se noms i telèfons per continuar tenint contacte.

Per això, l'organització del networking, que ha anat a càrrec de l'empresa 'Inti: training & coaching' els ha fet interactuar entre ells a través de diferents exercicis. El primer servia per conèixer aspectes personals o de caràcter, mitjançant converses llampec on cadascú havia d'anotar, en una quadrícula que se'ls ha lliurat, un tret dels altres. Des de si els agradava cantar sota la dutxa, ballar hip hop o bé saber si llegeixen o practiquen esport assíduament.

Intercanviar targetes

Després d'aquest primer contacte, la sessió ja entrava de ple en l'àmbit de les vocacions i els talents. Cada jove tenia cinc targetes on havia anotat el seu nom, telèfon i correu electrònic. "Fem que es preguntin entre uns i altres què és allò en què destaquen i quin és el seu somni; a partir d'aquí, si veuen que coincideixen, es poden intercanviar les targetes", indica Ana Guiu, una de les 'coacher'.

"Allò important és veure si es coneixen prou a si mateixos i fer-los verbalitzar quins són els seus objectius a un o dos anys vista", hi afegeix l'altra 'coacher', Ainhoa Berganza. Que cadascú tingui cinc targetes per compartir també té una raó de ser: saber escollir a qui es donen els contactes.

N'hi havia prou fent una volta pel pavelló i escoltant els diferents grups per veure com sorgien les afinitats. Es podia començar a parlar de la intenció de fer la volta al món i, a partir d'aquí, passar a explicar un projecte per crear una xarxa social que unís pacients amb una malaltia comuna. O bé, simplement, veure quines fites tenien els joves a un o dos anys vista. Per exemple, saber si aquella feina que feia poc havien començat els convenceria.

Dins el pavelló, hi havia nois i noies de diferents ciutats de la geografia catalana i espanyola. De Mataró a Jaén, passant per Guadalajara, València, Valladolid o Salamanca. "Ells són els veritables protagonistes de la sessió i, des del moment zero, els fem interactuar entre ells: la idea és que surtin d'aquí creient més amb ells", indica Ainhoa Berganza.

Per acabar el networking, tots els joves han rebut un consell sobre quins són els passos a seguir per portar a terme els seus objectius i somnis. "N'hi ha quatre: visualitzar-los i saber que són possibles, concretar-los i posar data per aconseguir-los, compartir-los amb més gent perquè ens poden ajudar i, finalment, actuar i fer passos que t'hi apropin", concreta Ana Guiu.

La sessió al pavelló dels Maristes ha marcat el tret de sortida dels actes del Fòrum Impulsa. La trobada internacional ha programat més de 40 activitats i portarà fins a 70 ponents a Girona amb l'objectiu de fomentar la iniciativa emprenedora. Els actes, organitzats per la FPdGi, estaran presidits pel reis d'Espanya, que aquest vespre lliuraran els Premis Impulsa després de la inauguració oficial.