Sota el lema «Impulsa: el fòrum de les teves oportunitats», la Fundació Princesa de Girona ha organitzat un Fòrum que, a través de nous formats i continguts, vol donar el protagonisme als joves, afavorint la proximitat i l'intercanvi d'experiències entre ells, els ponents i un ampli ventall de professionals i emprenedors. El programa inclou una quarantena d'activitats on prendran part al voltant de 70 ponents i professionals que seran els encarregats de dirigir-les.

D'entre les activitats programades, en destaquen els Close Encounters, una de les més demandades pels participants i que, en només 10 dies, es van esgotar les 200 places disponibles.

Els joves assistents al Fòrum Impulsa podran interactuar amb ponents, premiats i experts de diferents disciplines durant els Close Encounters, unes trobades de format reduït que en aquesta edició se celebren avui, segon dia del Fòrum, aprofitant l'hora de dinar, un cop acabades les activitats programades a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

L'objectiu d'aquestes trobades és facilitar la conversa i l'intercanvi d'experiències i projectes entre joves menors de 35 anys i persones de reconegut prestigi en els seus àmbits professionals.

Per tal d'assolir aquest objectiu, els Close Encounters s'han organitzat en un format reduït, en taules amb un màxim de 10 joves, i en dos locals històrics de la restauració de Girona, el restaurant Boira i el restaurant Casa Marieta.

La convocatòria ja va tenir una gran acollida des de bon principi i les prop de 200 places disponibles van quedar esgotades en tan sols 10 dies.

Una desena de Close Encounters estaran animats per ponents de l'edició d'aquest any, que convidran els joves a conversar sobre temes tan diversos com ara La innovació en l'era digital (Francesc Fajula, director d'Innovació de Banc Sabadell); Com construir empreses «customer-centric»? (Carina Szpilka, fundadora del fons de capital-risc K Fund) o El que ningú ens explica quan decidim convertir-nos en emprenedors (Carlota Mateos, fundadora i CEO de Rusticae i Young Global Leader del Fòrum Econòmic Mundial de Davos).

Andrew Devenport, CEO de Youth Business International; Anna Maria Llopis, fundadora i consellera delegada de ideas4all i fundadora de Open Bank o Adrián García-Aranyos, managing director d'Endevour España, són altres ponents d'aquest any que també participaran en l'activitat dels Close Encounters.

En les trobades hi figuren també diversos membres del Patronat i el Consell Assessor de la FPdGi, com el seu president, Antoni Esteve, que analitzarà l'emprenedoria en el món de la ciència, i els vicepresidents Gonzalo Rodés (Surt de la teva zona de comfort) i Jaime Carvajal (Capital risc: què busquen els inversors?). El també membre del Patronat, Joan Baptista Renart, conseller delegat de Vichy Catalan, posarà sobre la taula el tema Renéixer després de 130 anys i una actitud positiva.

En representació dels premiats d'altres edicions hi participarà Javier Agüera, promotor de l'empresa de tecnologia mòbil Geeksphone i premi Empresa de la FPdGi l'any 2012, que posarà a debat com passar de start-up a scale-up.

Mònica Margarit, directora de la FPdGi, va valorar molt positivament «la rapidesa amb què s'han esgotat les places dels Close Encounters». «L'elevat nombre d'inscrits en aquesta edició del Fòrum Impulsa ens fa ser molt optimistes respecte a l'encert d'aquest format participatiu», va assegurar.

Aquesta serà la tercera edició dels Close Encounters, un format que es va estrenar l'any 2013 com a activitat paral·lela al Fòrum Impulsa. En aquella primera edició, es van organitzar deu trobades amb ponents i premiats dins del recinte de Fira de Girona i coincidint amb l'horari del Fòrum. L'objectiu ja va ser compartir les inquietuds dels més joves amb l'experiència dels més grans.

De l'Auditori a la ciutat

El gran èxit de la iniciativa va fer que la proposta es multipliqués ?l'any següent, passant de 10 a 26 trobades. També va canviar l'escenari, ja que els Close Encounters es van celebrar en diferents cafeteries de la plaça Independència de Girona.

«El nombre d'inscrits i la receptivitat de les institucions amb les quals col·laborem ens fa ser optimistes respecte a l'encert en la programació, continguts i format d'aquesta sisena edició. L'objectiu és respondre a les necessitats i demandes dels joves, per això hi ha hagut una feina prèvia d'escolta, diàleg i anàlisi de les motivacions, que ens ha permès dissenyar el Fòrum Impulsa. Seran les seves valoracions i opinions les que ens diran si ho hem sabut fer», va explicar Mònica Margarit, directora general de la Fundació Princesa de Girona.