L'associació Miquelets de Girona, amb el suport de l'Ajuntament, organitza demà una jornada de recreació histórica a l'entorn de la ?Guerra de Successió, centrada en els fets succeïts a Girona entre els anys 1705 i 1712.

Els campaments d'època estaran situats als jardins dels Alemanys (austriacista) i els jardins de la Francesa (borbònic). Les activitats començaran a les 10 del matí aels campaments, com instrucció, el·laboració de cartutxos, balls tradicionals o caixa de reclutes. Al migdia hi haurà una primera desfilada, amb una escaramussa a l'entorn del Pont de Pedra i una cerimònia de Jura de Bandera a la plaça del Vi. A les quatre de la tarda es reprendran les activitats als campaments amb jocs de taula, tallers de pintura per als menuts, un episodi de justicia militar i un concurs de tiradors.

A mitja tarda s'efectuarà una nova desfilada que finalitzarà a les 18.30 a la plaça de la Catedral, on es farà la presentació histórica dels fets. Com acte final es recrearà un combat simulant els dos setges que va patir la ciutat (el borbònic el 1710 i l'austriacista el 1712) amb diferents escenaris del Barri Vell.