La CUP ha escrit una carta al rei. No va poder escollir entre el blanc, el ros o el negre perquè el rei d'Espanya no s'escull però va provar de transmetre-li un desig, a veure si amb amabilitat i bona lletra els podia concedir: que amablement no torni a Girona. El problema és que potser Felip VI no sabrà mai de la proposta perquè ningú li va voler entregar la carta. Els regidors Lluc Salellas i Ester Costa -ambdós a l'oposició de l'Ajuntament de Girona- van poder arribar fins a la valla exterior de l'Auditori-Palau de Congressos i van comunicar als membres de l'organitació del Fòrum Impulsa que portaven un sobre -era la carta, lògicament. Però res.

Els membres de l'organització amablement es van disculpar al·legant que els resultava impossible contactar amb la persona que els podia agafar la carta per entregar-la al rei. Eren les vuit del vespre, l'acte dins l'auditori estava en marxa i en un lloc amb aforament limitat, on tothom estava degudament acreditat -nom, cognom i dni- i els seients numerats, no va ser factible trobar la persona de contacte. I això que els regidors de la CUP van facilitar el nom, perquè era la mateixa persona amb qui portaven dies parlant per aconseguir que els acredités a l'acte com a regidors de Girona i d'aquesta manera poder entregar ells mateixos la missiva a sa Majestat.

Salellas i Costa formaven part de la seixantena de manifestants que una estona abans s'havien congregat a la plaça Miquel de Palol per dur a terme una manifestació que va arribar fins al carrer Caterina Albert amb Joaquim Vayreda en la qual es van cantar consignes antimonàrquiques, es va cridar a favor de la independència i la república -catalana- i es va llegir un manifest.