L´agent de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona va detenir, cap a les vuit del vespre del dia 25 de juny, N. Mezraoui, de 52 anys i veí de Banyoles, com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Els fets van passar quan, el vespre del dia 25 de juny, l´agent de la unitat canina de la Policia Municipal de Girona, amb la gossa pastor alemany "Xica", indicatiu K10, feia servei de seguretat ciutadana per l´estació de busos, de la plaça d´Espanya, de Girona. Mentre caminaven per una andana el gos va mostrar interès per un home amb qui es va creuar, indicant clarament la presència de substàncies estupefaents a la motxilla que portava.

Immediatament es va desplaçar al lloc dels fets una unitat de suport composta per dos agents de la Policia Municipal de Girona. Tot i que el senyor Mezraoui va negar en tot moment que portés cap substància estupefaent a sobre, en el posterior escorcoll es van trobar 117 "glans" d´haixix a la motxilla.

Seguidament el senyor Mezraoui va manifestar que encara portava algunes peces més d´haixix al seu interior, motiu pel qual se´l va traslladar al centre hospitalari Josep Trueta de Girona, per tal de fer les proves radiològiques necessàries per comprovar aquests fets. La radiografia que se li va practicar va desvelar que el senyor Mezraoui tenia més "glans" d´haixix a l´interior, i mentre es trobava al centre hospitalari va expulsar 4 peces més.

Per tots aquests fets, i a l´espera que pugui alliberar més peces d´haixix, es va detenir N. Mezraoui, de 52 anys, de qual consta un altre antecedent policial per altres fets, com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.